Deprem sonrasında kiralık ve satılık ev fiyatlarında yüzde 56 artış gözlendi

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından kiralık ve satılık ev fiyatlarında yüzde 56 artış yaşandı.

Deprem sonrasında kiralık ve satılık ev fiyatlarında yüzde 56 artış gözlendi: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 50 bine yakın insan hayatını kaybetti. Binlerce insan ise evsiz kaldı. Memleketlerini  ve yaşadıkların şehirleri terk etmek zorunda kalan vatandaşlar ise akrabalarının bulunduğu şehirlere ya da memleketlerine yakın şehirlere taşınmak zorunda kaldı. Taşındıkları şehirlerden ev kiralamak veya satın almak isteyen vatandaşlar ise fahiş fiyatlar ile karşı karşıya kaldı.

Satılık veya kiralık  ev fiyatlarında depremin ardından yüzde 56 oranında artış yaşandığı gözlendi. Fiyat artışları ise en çok depremi yaşayan illerde gözlendi. Komşu illere yaşanan büyük göç sonrasında bu şehirlerde de artışların yaşanmasına sebep oldu. Kiralık ev arayan insan sayısının artması ve konut sayısının azlığı da fiyatların artmasına sebep oldu. 

KİRALIK VE SATILIK EV ARAYIŞI ARTTI

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Yaşanan bu depremin ardından binlerce insan hayatını kaybederken birçok vatandaş ise evsiz kaldı. Hal böyle olunca ülkeyi terk etmek zorunda kalan vatandaşlar gittikleri şehirlerde ev arayışına girdiler. Talebin bu denli artması dolayısıyla kira ve satılık ev fiyatlarında yüzde 56'ya varan artış yaşandı. 

Talebin fazla olması ve dolayısıyla arzın yetersiz kalması dolayısıyla kiralık ve satılık ev fiyatlarında bu denli artış yaşanmasına sebep oldu. 

Gündem Haberleri