Deprem Uzmanı Naci Görür son depremlere ilişkin konuştu! Bu yöre hep aktif

Son zamanlarda peş peşe meydana gelen depremlerin ardından deprem uzmanı Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Dün AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4,7, Erzurum'un Aşkale ilçesinde ise 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiği öğrenilmişti. 4'ün üzerinde meydana gelen bu depremlerin ardından ise pek çok kişi tarafından bu depremlerin nasıl bir tehdit oluşturduğu merak konusu oldu.

Yaşanan depremlere ilişkin bugün Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. Bu paylaşımda aktif olan bölgeler ile birlikte son depremlerin Doğu Anadolu Bölgesini sıkıştırdığından bahsetti.

BU GÖRE HEP AKTİF!

Görür tarafından yapılan paylaşımda “Göksun Aslanbey çiftliğinde 4,7 deprem oldu. Kısa bir zaman içerisinde aynı yerde yine bu boyutlarda deprem vardı. Deprem Savrun Fayı ile Çardak Fayı’nın kesim bölgesinde. Bu yöre hep aktif” ifadeleri ile ilk olarak Kahramanmaraş depreminin etkilerinden bahsedildi.

BELİRLİ ÖLÇÜDE SIKIŞTIRDI!

Ardından yapılan açıklamalarda "Küçükgeçit-Aşkale/Erzurum’da 4,3 deprem oldu. Bu deprem de muhtemelen sol yönlü Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Son depremler Doğu Anadolu'yu da belirli ölçüde sıkıştırdı" şeklindeki paylaşımı ile depremlerin meydana gelmesinin etkilerinden bahsedildi.

Naci Görür paylaşımlarını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

Gündem Haberleri