Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu kimdir, neden öldü, hastalığı ne? Ölüm sebebi belli oldu

İstanbul depremine ilişkin yorumlarıyla bilinen Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti. Üzücü haber sonrasında Oğuz Gündoğdu kimdir, ölüm sebebi ne gibi sorular araştırılıyor.

Büyük İstanbul depremine ilişkin açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen, İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu, bu sabah hayatını kaybetti. 1999 depreminin sahadaki isimlerinden biri olan ve Kuzey Anadolu Fay Hattı konusundaki uzmanlığı ile adından söz ettire Gündoğdu, emekli olduktan sonra Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) başkanlığı yapıyor ve aynı zamanda İstanbul depremine karşı bilgi vererek uyarılarda bulunuyordu.

Dr. Oğuz Gündoğdu'nun vefatı sevenlerini yasa boğarken birçok kişi ise ölüm nedenini araştırmaya başladı.

Oğuz Gündoğdu neden öldü, hastalığı ne?

Deprem uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, daha önce kalp ameliyatı geçirmiş ve bir süre önce rutin kontrolleri sırasında damar tıkanıklığı olduğu tespit edilmişti. Gündoğdu, Beylikdüzü'nde bulunan özel bir hastanede ameliyata alınarak stent takıldı. Bugün sabaha karşı fenalaşan Oğuz Gündoğdu, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Oğuz Gündoğdu kimdir, kaç yaşındaydı?

Oğuz Gündoğdu, 1947 yılında Balıkesir'in Bandırma ilçesinde dünyaya geldi. Uzun süre İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeliği yapan evli ve 1 çocuk babası Dr. Gündoğdu'nun cenazesi yarın toprağa verilecek.

Oğuz Gündoğdu, 1999 depreminde sahada mücadele eden önemli isimlerden biriydi. Emekli olduktan sonra Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığı yaparak, birçok sivil toplum örgütlerinin yaptığı toplantılara katılmış ve yaklaşmakta olan İstanbul depremine ilişkin bilgilendirmeler yapıyordu.

75 yaşındaki Dr. Oğuz Gündoğdu, yarın yapılması planlanan cenaze töreni sonrasında toprağa verilecek.

Gündem Haberleri