Depremde can kaybında son rakam! AFAD acı haberi verdi!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve toplamda 10 ili etkileyen büyük deprem felaketinde tablo ağırlaşmaya devam ediyor. AFAD tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak hayatını kaybedenlerin yeni sayısı kamuoyuna ilan edildi.

Türkiye’de tarihin en büyük deprem felaketi ile alakalı olarak yeni gelişmeler kamuoyuna açıklanmaya devam ediliyor. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve 9 saat sonrasında Elbistan ilçesinde 7.6 şiddetinde gerçekleşen depremler bölgede tam anlamıyla bir yıkıma neden oldu.

Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana ve Şanlıurfa’da yıkım çok büyük oldu. Bu felaketin ardından ise AFAD bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlayarak enkazlardan vatandaşların sağ çıkarılmasına dair büyük bir gayret gösteriliyor. Buna karşın AFAD acı haberleri de kamuoyuna duyuruyor. Düzenli olarak depremde can kaybı rakamlarını açıklayan AFAD son rakamları ilan etti.

CAN KAYBI SAYISINDA SON RAKAM!

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre deprem felaketi nedeniyle depremin etkilediği 10 ilde toplamda 20.665 vatandaş hayatını kaybetti. Enkazlardan ise 80.088 vatandaş yaralı olarak çıkarıldılar.

Depremden yaralı kurtulan vatandaşların tedavilerine yaralanma seviyelerine göre farklı şekillerde devam ediliyor. Durumu ağır olan vatandaşlar İstanbul, Ankara gibi illere sevk ediliyorlar. Durumu daha iyi olan vatandaşlar ise bölgeye yakın hastanelerde veya kurulmaya başlanan sahra hastanelerinde tedavi oluyorlar.

Depremzedelere yönelik çalışmalar da yapılmaya devam ediliyor. Buna göre çadır kentler, konteyner kentler kurulmaya devam ediliyor. Bu yönde hem AFAD’ın hem de AFAD yönetiminde sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri sürüyor. Dileyen vatandaşların ise deprem bölgesinden tahliyesi yapılıyor. Yaklaşık 150 bin vatandaşın bu bölgelerden sevk edilerek güvenli yaşam alanları olan evlere, otellere, kamu kurumlarının misafirhanelerine, KYK yurtlarına yerleştirildikleri bildirildi. Öte yandan depremzedelere kira ve taşınma yardımları da yapılacağı açıklandı.

Gündem Haberleri