Depremde ölü ve yaralı sayısı yine arttı! Acı tabloyu AFAD açıkladı!

AFAD tarafından Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve toplam 10 ilde etkili olan deprem felaketine ilişkin yeni bir bilgilendirme yaptı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısı artarken bilanço da her geçen saat daha da fazla ağırlaşıyor.

Türkiye’nin yüreğini yalan Kahramanmaraş depremi ile alakalı son durumu AFAD açıkladı. Elde edilen son bilgileri kamuoyu ile paylaşan AFAD yaşanan felaketin boyutunun ne kadar korkunç olduğunu bir defa daha ortaya koydu. Can kaybı sayısında artış olurken yaralı vatandaşların sayısı da yükseliyor. AFAD ayrıca yapılan çalışmalara dair de bilgilendirmede bulundu.

CAN KAYBI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR!

AFAD tarafından verilen bilgilere göre Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından bölgede toplam 1.509 artçı deprem gerçekleşti. Deprem felaketinden dolayı hayatını kaybeden vatandaşların sayısı SAKOM verilerine göre 18.342 olarak açıklandı. Aynı verilere göre depremden dolayı 74.242 vatandaş yaralanmış ve bunların tedavilerine başlandı. Arama kurtarma çalışmaları devam ettiği için vefat edenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

AFAD deprem bölgesinde gerçekleşen çalışmalara dair de bilgilendirmede bulundu. Şu anda sahada toplam 121.128 personel yer alırken 12.244 araç ve iş makinasının görev yaptığı belirtildi.

AFAD’ın resmi verilerine göre deprem bölgesinde bulunan 75.780 vatandaşın diğer illere tahliyesi sağlandı.

Diğer ülkelerden gelen ve arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin sayısı da açıklandı. Buna göre 6.810 yabancı personel depremde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarabilmek için arama kurtarma çalışmalarında aktif bir şekilde görev alıyorlar.

Deprem bölgesinde Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait 22 gemi, 150 uçak ve helikopter görev yapıyor.

Depremden etkilenen bölgelere 204 mobil mutfak, aşevi, fırın ve sahra mutfak sevk edildi. Depremzede vatandaşlara çorba, sıcak yemek, kumanya, ikramlık malzeme ve içecek dağıtımı aralıksız sürüyor. Ayrıca depremzedelere dağıtılmak üzere bölgeye 137.973 çadır ile 1.507.494 battaniye gönderildi.

Gündem Haberleri