Depremzede öğretmenler için isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından depremzede öğretmenler için tanınan isteğe bağlı yer değiştirme haklarının başlayacağı duyuruldu.

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından depremzede öğretmenler için isteğe bağlı yer değiştirme haklarının tanınacağı daha önce açıklanmıştı. Bu konuda binlerce öğretmen tarafından tercihlerin ne zaman yapılacağı ve bakanlık tarafından konu ile ilgili ne zaman bilgilendirme yapılacağı hakkında merak edilenler arttı. Bugün ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresinden yapılan son duyuru ile birlikte isteğe bağlı yer değişikliği için öğretmenlere tanınacak olan bu hak için yakın zaman içerisinde başvuruların başlayacağı öğrenildi.

5 TEMMUZ İTİBARİYLE TERCİHLER BAŞLIYOR!

Konuya ilişkin MEB tarafından yapılan duyuru şu şekildeydi;

"Duyuru uyarınca 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrolarında görev yapanların iller arası isteğe bağlı yer değişikliği işlemi için 5-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında başvurular alınacak, 10 Temmuz 2023 tarihinde atamalar gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda yapılacak yer değişikliği işleminde öğretmenler İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 22 ilde yer alan eğitim kurumlarını tercih edebilecekler.

Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ya da 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlardan bu duyuru kapsamında başvuruda bulunacaklar için ilgili mevzuatta öngörülen dört yıllık çalışma süresi şartı aranmayacak.

Söz konusu yer değişikliği işlemine ilişkin başvuru hakkından, bulundukları ilde herhangi bir süre görev yapma şartı aranmadan bütün öğretmenler faydalanabilecek."

Gündem Haberleri