Depremzedeler için ekran açıldı! Geçici kimlikler e-Devlet'ten alınabilecek!

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından kimliklerini kaybeden kişiler için duyuru yapıldı. E-Devlet üzerinden kimliklere ulaşılabilecek!

Yaşanan deprem felaketinin ardından pek çok vatandaş yıkılan ya da hasar gören binalarda kimliklerini kaybetti. Ulaşılamayan kimlikler için ise depremzedeler için duyuru gerçekleştirildi. Konu hakkında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile birlikte e-Devlet üzerinden yapılacak olan giriş ile geçici kimliklere kolay bir şekilde ulaşılacağı öğrenildi. 

AÇIKLAMA GELDİ! 

Bugün İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte deprem bölgesinde depremden etkilenen ve kimliklerine ulaşamayan vatandaşlara duyuru yapıldı. Yapılan bu duyuruda "Depremden etkilenen illerimizdeki afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini azaltmak amacıyla kimlik kartı başvurusuna gerek olmaksızın geçici kimlik belgelerinin e-Devlet üzerinden alınabilmesine olanak sağlandı. Geçici kimlik belgesini, depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan vatandaşlarımız yararlanabilecek. Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet’ten barkodlu alabiliyor" şeklinde açıklama yapıldı. 

Yapılan bu açıklama ile birlikte kişilerin geçici kimlik bilgilerine ulaşabilmeleri için kendi T.C. kimlik numaraları ve belirledikleri şifreler ile giriş yapmaları gerektiği ifade edildi. 

Gündem Haberleri