Dev Havayolu Şirketinde Büyük Deprem! 30 Bin Kişi İşten Çıkarılacak!

Koronavirüs salgını ile mücadele devem ederken bu süreçten dev havacılık sektörleri olumsuz etkilendi. Bunun üzerine Dubai merkezli Emirates şimdilerde 30 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Koronavirüs salgını ile mücadele devem ederken bu süreçten dev havacılık sektörleri olumsuz etkilendi. Bunun üzerine Dubai merkezli Emirates şimdilerde 30 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden birisi olan Dubai merkezli emirates son dönemlerde salgından en fazla etkilenen şirketlerden birisi oldu. Normalleşme ile birlikte bazı zarar ve kar hesaplamaları yapılmaya başlandı. Bu süreç içerisinde şirketin 30 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlandığı belirlendi.



Salgın nedeniyle uçuşlar neredeyse durma noktasına gelmişti. Bu durum şirketin zarar etmesine neden oldu. Şimdilerde dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden birisi olan Emirates’in salgın nedeniyle işten çıkarmalara yöneleceği belirlendi. Havacılık sektöründe meydana gelen daralmanın tüm hava yolu şirketlerini derinden etkilediği ifade ediliyor.



Büyük Uçaklarla Uçuş Tarih Olacak



Mart ayı itibariyle yapılan değerlendirmeler sonrasında şirketin bünyesinde toplam 105 bin çalışanının bulunduğu belirlendi. Salgının kontrol altına alınmasının ardından bile havacılık sektöründe bulunan olumsuz etkilerinin bu süreç içerisinde yıllarca devam ettirmesi bekleniyor. Bu noktada maliyetlerin kısıtlanmasına yönelik bazı planlamalar hazırlanmaya başladı.



Şirketin bir kısmının devlete ait olduğu biliniyor. 2020 yılının ilk çeyreği için bu süreçte 1.2 milyar dolar değerinde bir finansman bulan şirkete, bu miktar yeterli gelmedi. Şimdi devletten ek olarak yeni yardımların beklendiği ifade edildi. Pek çok büyük uçağın bulunduğu şirkette, uçuşlar normale döndükten sonra maliyeti azaltmak için daha küçük uçaklarla uçuşların yapılmasına karar verildi. Dünya genelinde pek çok hava yolu şirketinin ağır darbe aldığı ve hatta yığınsal olarak işten çıkarmaların planlandığı belirtildi.



emlak365.com


Gündem Haberleri