Dev Petrol Şirketi Salgın Sonrası Korkutan Kararı Açıkladı: 10 Bin Kişi İşten Çıkarılacak!

Dünyaca ünlü petrol şirketi BP salgın döneminden maddi olarak en fazla etkilenen şirketlerden birisi oldu.

Dünyaca ünlü petrol şirketi BP salgın döneminden maddi olarak en fazla etkilenen şirketlerden birisi oldu. Şirket yetkilileri kazanç ve gider tablosunu dengelemek için korkutan açıklamayı yaptı ve 10 bin kişinin işten çıkarılacağını açıkladı.

Koronavirüs salgını sadece hava yolu şirketlerini değil pek çok alanda pek çok sektörü olumsuz anlamda etkiledi. Bu durumdan etkilenen şirketlerden birisi de dünyaca ünlü petrol devi olan BP oldu. Salgın sonrasında alınan normalleşme adımlarının pek çok çalışanı üzeceği tahmin ediliyor. Alınan karara göre şirketin 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladığı belirlendi.



Petrol fiyatlarında, salgının etkisiyle ciddi bir azalma meydana gelmişti. Hatta bu durum doların ABD’de eksilere düşmesine ve piyasalarda şok etkisi yaratmasına neden olmuştu. Alınan karar sonrasında petrol üretici ülkelerin bu dönem içerisinde üretimde kısıtlamaya gidebilecekleri belirlendi.



Şirket Kazancından Daha Fazlasını Harcamaya Başladı!



Dünyaca ünlü petrol şirketlerinden birisi olan BP bünyesinde toplam 70 bin kişinin çalıştığı belirlendi. Bu süreçte şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda çalışanların giderleri düşünüldüğü zaman kazanılandan çok daha fazlasının harcandığı belirlendi.



Yapılacak işten çıkarma hareketinin ardından 2021 yılının sonuna kadar şirketin tasarruf etmesi bekleniyor. Herhangi bir aksilik olmadığı takdirde tasarruf miktarının da 2.5 milyar dolar civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu yıl 44 bin çalışanın yüzde 15’lik kısmının bu yıl çıkarılacağı ifade edildi.



Daha öncede yine Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren bir petrol şirketi olan Schlumberger’in de bin 500 işçi çıkaracağını açıklaması piyasalarda şok etkisi yaratmıştı.



emlak365.com


Gündem Haberleri