Devlet Bahçeli Hakkında Zorla Getirilme Kararı Çıkarılmasında Israr Eden Hakim İçin HSK İnceleme Başlattı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mağdur olduğu davada Bahçeli için zorla getirme kararı çıkarılmasını talep eden mahkeme hakimi M.A. hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) inceleme başlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Twitter üzerinden hakaret eden bir şahsın bu eylemi nedeniyle Sakarya Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kamu davası açılmıştı. Bu davaya ilişkin Sakarya Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi M.A. tarafından Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'ne bir talimat gönderilmişti. Talimatta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin beyanının mahkemede alınması, eğer mahkemeye gelmezse hakkında zorla getirilme kararı çıkarılması istenmişti.

ZORLA GETİRİLME KARARI ISRARI!

Mağdur olduğu davada hakkında zorla getirilme kararı istenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için yapılması talep edilen bu uygulama Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından uygun görülmedi. Mahkeme'ye Sakarya Hendek'ten gönderilen talimata cevap verilerek Devlet Bahçeli'nin davada mağdur olduğu, bir siyasi partinin genel başkanı olduğu, TBMM üyesi bir milletvekili olduğu gerekçeleriyle beyanı için TBMM Başkanlığı'na yazı yazılmasının doğru olacağı bildirildi.

Sakarya Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen cevap üzerine bir talimat daha yazılarak MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'nin beyanının alınması konusunda ısrarcı olundu. Yinelenen zorla getirilme kararı alınmasına dair talep büyük tartışmalara neden oldu.

Hukukçular bir milletvekili hakkında zorla getirilme kararının alınamayacağı konusunda hemfikir olurken Sakarya Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi M.A.'nın isteğindeki ısrar eleştirilmeye başlandı. Tartışmalara konu olan olaya şimdi Hakimler ve Savcılar Kuru (HSK) da dahil oldu.

HSK İNCELEME BAŞLATTI

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) bir açıklama yaparak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında zorla getirilme kararı alınması konusunda ısrar eden Sakarya Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi M.A. için inceleme başlatıldığını duyurdu. Konuya ilişkin olarak da HSK tarafından bir müfettiş görevlendirildi. Müfettişin yazacağı rapora göre Sakarya Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi M.A hakkında karar verilecek.

Emlak365.com

Gündem Haberleri