Devlet Bahçeli Resmen Açıkladı: Cumhur İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olacak?

Cumhur İttifakının ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler için Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı. Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Bir süredir muhalefet tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday olamayacağı yönündeki iddiaların gündeme taşınması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 genel seçimleri için aday olup olamayacağı yönündeki tartışmaların yeniden alevlendiği dönemde ittifak ortağı MHP'den destek açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 aday olabilir mi? tartışmasının büyümesi üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamalarda bulunarak, Erdoğan'ın önünde aday olmasını engelleyecek hiçbir durum olmadığını belirterek, millet ittifakının adayının yeniden Erdoğan olacağını dile getirdi.

ERDOĞAN 2023 ADAY OLABİLİR Mİ, CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASI YASAL MI?

Konu hakkında hukukçular tarafından yapılan açıklamada 2017 senesinde yapılan anayasa değişikliği ile kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 2018 senesi itibari ile uygulamaya alındığı belirtilerek Erdoğan'ın en fazla iki dönem maddesine takıldığı iddia ediliyordu.

AK Parti ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkan olarak koltuğa oturduğu dönem ile bir önceki dönemdeki Cumhurbaşkanlığı kavramlarının farklı olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu dönem 2. kez başkanlık adayı olacağını belirtmişlerdi.

Konu hakkında açıklama yapan eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Prof.Dr. Osman Can ise "cumhurbaşkanın hukuki statüsünün devam ettiğini ve devam ettiği için de 2014'teki seçimin birinci, 2018'dekinin de ikinci seçim olduğunu kabul etmemiz gerekir. Dolayısıyla üçüncü bir seçim için adaylığını koyamaması gerekir" diyerek Erdoğan'ın aday olmaması gerektiğini savunmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bugün yapmış olduğu açıklamasında "Cumhurbaşkanı'nın tekrar aday olmasının önünde bir engel yok. Hiç kimse Erdoğan'ın önünü kesebileceğini düşünmesin" diyerek 2023 seçimleri için Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayının Recep Tayyip Erdoğan olacağını açıkladı.

Gündem Haberleri