Devlet Bahçeli'den 'idam cezası' açıklaması! 'Açık ve seçik beyan ediyorum...'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında idam cezasına yönelik bir açıklama yaptı.

Önceki hafta Marmaris'te bir kişi tarafından kasıtlı olarak çıkarılan orman yangını sonrasında idam cezası tartışmaları yeniden gündeme gelmişti. Daha önce de kadın ve çocuk cinayetlerine ilişkin idamın gelmesini birçok kişi talep etmiş ancak karar çıkarılmamıştı.

Orman yangını olayının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de idam tartışmalarına katıldı.

'' Çok yararlı görüyorum! "

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, orman yakanlarla mücadele etmek amacıyla idam cezası tartışmalarını çok yararlı bulduğunu, şayet bu cezanın tekraren hukuk mevzuatımıza girmesiyle ilgili bir kanun teklifi gelmesi halinde seve seve destek olacağını açık seçik beyan ve ifade ettiğini söyledi.

Öte yandan Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı konusuna da değinerek, adaylığının meşru, yasal ve anayasal olduğunu söyledi. 2023 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden ve güçlü bir şekilde cumhurbaşkanı seçileceğini de sözlerine ekledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, orman yangını çıkaranlara verilen cezaların artırılmasına yönelik çalışma başlattıklarını söylemiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın idam dahil orman akanlara her türlü yaptırım uygulanması gerektiği sözlerini hatırlatarak çalışmaları doğrultusunda gerekli açıklamaların yapılacağını ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan idam cezası için ne söylemişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangını çıkaranlara yönelik olarak idam cezasının tartışılması ve üzerinde durulması gerektiğini söylemişti. Bunun için caydırıcı bir ceza uygulanması gerektiğini savunan Erdoğan, '' Bunun ucu nereye dayanıyor, idama mı? İdam olmalı '' diyerek idam cezası getirilmesine yönelik fikrini açıkça beyan etmişti.

Gündem Haberleri