Devlet Bahçeli'nin Sert Açıklamasına Abdullah Gül'den Cevap Geldi!

HDP'den Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine dair Abdullah Gül'ün açıklamalarına sert tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Abdullah Gül'den yanıt geldi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini eleştirerek, “Bu hareketler hem Türkiye'ye hem de hükümete çok anlamsız bir yük yükleyeceği nasıl görülmüyor.” demişti.

ÜZÜLDÜYSE HDP'YE KATILSIN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Abdullah Gül'ün bu açıklamasına sert şekilde tep göstermiş ve, “Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürülünce Gül'en yüzü asılan, HDP'nin kapatılmasına ilişkin dava açılmasından rahatsızlık duyan 11. Cumhurbaşkanı'na diyeceğim şudur: Artık Güroymak'a Norşin diyen yoktur, o günler bir daha gelmemek üzere geride kalmıştır. Gül diye dikeni yutturanların devri kapanmıştır. 11. Cumhurbaşkanı'na tavsiyem eğer çok üzüldüyse CHP'ye veya HDP'ye katılmasıdır. Bu davranış oldukça tutarlı olacaktır. Hatta kendisine çok yakışacak ve tencere yuvarlanıp kapağını bulacaktır.” açıklamasını yapmıştı.

ABDULLAH GÜL CEVAP VERDİ!

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına sessiz kalmayan Abdullah Gül, “2009 yılında Bitlis Güroymak (Norşin) ilçemizde halkımız Türk bayraklarıyla beni karşılamıştı. Bütün vatandaşlarımın farklılıklarını zenginlik görerek, huzur ve refah için, bayrak ve vatan sevgisi zemininde bir araya gelmiştik.” dedi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri