Devlet Ev Hanımlarına Faizsiz 15 Bin Lira İş Desteği Kredisi Verecek! (Kadın Girişimci Kredisi 2019)

Kadınların iş gücüne katılım oranını arttırmak isteyen hükümet yeni bir destek paketi hazırladı. Ev hanımlarına faizsiz kredi desteği ile 15 bin lira verilecek!

Kadınların iş gücüne katılım oranını arttırmak isteyen hükümet yeni bir destek paketi hazırladı. Ev hanımlarına faizsiz kredi desteği ile 15 bin lira verilecek!

Ev hanımlarının iş gücüne katılım oranını arttırmak amacı ile yeni bir kredi teşvik paketi açıklandı.



Yeni paket ile 12 milyon ev hanımına Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile mikro kredi ile teşvik fırsatı sunulacak.



Ev Hanımlarına Hibe Kredi, Faizsiz Kredi ve Düşük Faizli Kredi Seçenekleri Sunulacak!



Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden ev hanımlarına 2 yıl geri ödemesiz 15 bin liralık faiz kredi desteği sağlanacak.



Kadınlar kullandıkları bu kredi paketi sayesinde kendi işlerini kurarken ilk 2 yıl işleri tam oturana kadar kredi ödemesi yapmayacaklar. 2 yılın sonunda ise kendi işini kuran kadınlar 6 yıl boyunca faizsiz kredi ödemesi yaparak borçlarını kapatacak.



Kadın Girişimciler Derneği de bu süre boyunca eğitim ve finansal kaynak sunarak kadınların iş hayatında kalıcı olmalarının önünü açacak.



Hem kamu bankaları hem de özel bankalar tarafından kadın girişimci kredisi ve kadınlara özel destek kredileri kullandırılacak.



KOSGEB Kadın Girişimci Desteği İle 50 Bin Lira Hibe Kredi, 300 Bin Lira Düşük Faizli Kredi Veriyor



Ev hanımlarına kredi veren kurumlar arasında KOSGEB'de yer alıyor. KOSGEB ev hanımlarına hibe kredi olarak 50 bin liraya kadar finansman desteği sağlarken, daha yüksek tutarlı kredi paketleri için düşük faizli 300 bin liraya kadar kredi imkanı tanıyor.



Kadınlara özel kredi paketinde KOSGEB girişimcilik belgesi alınması yeterli oluyor. KOSGEB kadın girişimci belgesi alan kişilere araç, gereç ve makine alımları için 100 bin liraya kadar sıfır faizli kredi desteği veriliyor.



İŞKUR Beceri Kursları İle Kadınlara Hem Eğitim Hem Maaş Veriyor!



Kadınlara özel İŞKUR kursları ile de kadınların para kazanmalarını sağlayacak beceri kursları ile eğtiim almaları sağlanıyor. Kursa devam eden kadınlara kurs boyunca günlük ücret ödeniyor. Yani kadınlar hem kurs sonunda sertifika alarak meslek sahibi oluyor hem de kurs boyunca yol ve yemek giderleri için ek ücret alıyor.



İŞ'TE Anne Projesi İle Günlük 80 Lira Ödeme Yapılıyor



Kadınlara ödenen bir diğer önemli para ise 0-15 yaş arası çocuğu olan annelere İş'te Anne projese ile İŞKUR tarafından ödenen günlük 80 liralık ödeme oluyor.



İŞ'TE Anne Kursları ile açılan eğitim programlarına katılan annelere günlük 80 liralık ödeme yapılıyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri