Devlet Kapı Kapı Dolaşacak, İhtiyaç Sahibi Ailelere 1000 Lira Yardım Parası Dağıtacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Coranavirüs tedbirleri kapsamında dar gelirli 2 milyon haneye bin liralık devlet yardımı PTT şubeleri için yoğunlaşmaya ve şube önlerinde uzun kuyruklara neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Coranavirüs tedbirleri kapsamında dar gelirli 2 milyon haneye bin liralık devlet yardımı PTT şubeleri için yoğunlaşmaya ve şube önlerinde uzun kuyruklara neden olmuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığının ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan ortak karar ile yoğunluk yaşanan PTT şubeleri kapatıldı. Dar gelirli ailelere bin liralık devlet yardımı artık vatandaşların evlerine dağıtılacak. Detaylar haberimizde...

Covid 19 salgını nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 19 maddelik finansal istikrar savunma paketi ile dar gelirli 2 milyon haneye bin lira devlet yardımı dağıtılacağı açıklanmıştı.



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı halihazırda yardım ödemesi yapılan 2 milyon hane için başvuruya gerek olmadığını, söz konusu paraların PTT şubeleri üzerinden dağıtılacağını ilan etmişti.



PTT ŞUBELERİ ÖNÜNDE UZAYAN KUYRUKLAR SONRASINDA BİN LİRALIK DEVLET YARDIMI EVLERE ULAŞTIRILACAK!



Yardım ödemesi almak isteyen milyonlarca kişi aynı anda PTT şubelerine başvuru yapmaya çalışınca ne yazık ki koranavirüs salgını sosyal mesafe kuralları da ihlal edilmeye başlanmıştı.



Konu hakkında dün gece yarısı açıklanan son dakika kararları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığının ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan ortak karar ile virüsün riskli olması nedeni ile yoğunluk yaşayan PTT şubelerinin kapatılması ve bin lira devlet yardımı ödemelerinin hak sahiplerinin evlerine ulaştırılmasına karar verildi.



BİN LİRA DEVLET YARDIMI BEKÇİ, POLİS VE PTT DAĞITICILARI TARAFINDAN EVLERDE ÖDENECEK



Yapılan açıklama ile söz konusu hak sahiplerine bin lira devlet yardımı ödemelerinin PTT kuryeleri, kolluk kuvvetleri ve bekçiler tarafından hanelere ulaştırılacağı ilan edildi.





Emlak365.com


Gündem Haberleri