Dezenformasyonu da İçeren Sosyal Medya Yasası Teklifi Meclis'e Sunuldu

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan 40 maddelik sosyal medya yasası teklifi Meclis'e sunuldu. Teklifin yasalaşması durumunda internet haber siteleri süreli yayınlar kapsamına alınacak. İşte detaylar

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan 40 maddelik sosyal medya yasa teklifi Meclis'e sunuldu. Teklif yasalaşırsa internet haberciliği yapan siteler süreli yayınlar kapsamına girecek ve artık ilanlardan faydalanabilecek. Halkı endişe, korku ve paniğe sevk etmek amacıyla gerçeğe aykırı bilgi yayan kişiler hakkında da 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacak. Dezenformasyona ilişkin düzenlemeleri de bünyesinde barındıran yasa teklifi AK Parti ve MHP'nin ortak imzası ile TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE

Dezenformasyonla mücadeleyi de kapsayan yasa teklifi ile sahte isim ve hesaplara yasa dışı içerik oluşturma, paylaşma, farklı siyasi düşüncedeki kişilere, rakip gördüklerine, farklı din ve milletlere yönelik küfür, iftira, hakaretin ortadan kaldırılması amacı bulunuyor.

Yasa teklifi ile İnernet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda da değişiklik yapılacak. Uygulamada karşılaşılan sorunların ortadan kaldırılması için içeriğin çıkarılmasıi erişimin engellenmesi kararlarının uygulama mercii noktasındaki tereddütlerin ortadan kaldırılması, Erişim Sağlayıcıları Birliği'nin görev ve yetki alanı da belirlenecek. Çocuklar, gençler ve ailelerin internetin yasa dışı içerikleri hakkında bilinçlendirilmesi, güvenli internet konusunda bilgilendirilmesi için ilave görevler verilecek. Kişilik haklarının korunmasına yönelik olarak da başvurulara ilişkin itirazları takip edecek yargısal denetim usulü hazırlanacak.

HAPİS CEZASI GELİYOR

Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığıyla ilgili gerçeğe aykırı bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli olacak şekilde bilinçli olarak yaymak suç olacak. Bunları yayan kimseye 1 yıl ile 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Suçun ya da failin gerçek kimliğini gizlemek suretiler işlenmesi halinde ise ceza artırılacak.

Gündem Haberleri