DGS Tercih Sonuçları Açıklanma Tarihi Ne Zaman? ÖSYM Duyurusu Kayıt İşlemleri

2021 yılı DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM DGS duyurusu yayımlandı mı? DGS sonrası üniversite kayıt işlemleri ve DGS işlemlerine dair bilinmesi gereken tüm ayrıntılar.

2021 DGS tercih sonuçları on binlerce aday tarafından merak ediliyor. Üniversitelerin iki yıllık bölümlerini tamamlayan ve eğitimlerine 4 yıllık bölümlerinde devam etmek isteyen adaylar için sürecin tüm detayları şu şekilde;

2021 DGS TERCİH SONUÇLARI DUYURUSU

ÖSYM Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 2012 DGS için tercih sonuçları merak ediliyor. Eylül ayının ortasının gelmiş olması ve üniversitelerde eğitimlerin başlaması nedeniyle adaylar oldukça heyecanlı bir süreç geçiriyorlar.

DGS ile lisans bölümlerinde eğitimlerine devam edecek adaylar için beklenen en önemli aşama ise tercih sonuçları.

ÖSYM Başkanlığı henüz 2021 DGS tercih sonuçlarına dair resmi açıklamada bulunmadı. Ancak kurumun 17 Eylül tarihine kadar tercih sonuçlarını ilan etmesi bekleniyor. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların üniversite kayıt işlemleri devam edecek.

ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ

ÖSYM'nin tercih sonuçlarına dair duyurusunu yayımlamasından sonra adaylar için daha hızlı bir süreç başlayacak.

DGS tercihleri için duyurular yayımlayacak olan üniversiteler kayıt tarihlerini açıklayacak. Her üniversite kayıt işlemleri için adaylardan diploma transikrip gibi belgelerin teslim edilmesini isteyecek. Adaylar bu belgeleri derleyip ilan edilen tarihler arasında başvurularını yapacaklar.

2021 DGS EK TERCİH İŞLEMLERİ

İlk tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından ek tercih süreci başlayacak. Kayıt olmayan adaylar ve boş kalan kontenjanlar için adaylara Ekim ayı gibi ek tercih kontenjanı yayımlanacak. Yerleşemeyen adaylar istedikleri bölümlerde kontenjan olması durumunda başvurularını yapacaklar.

Gündem Haberleri