Sabah kahvaltıda öğle yemeğinde, akşam üst atıştırmalıklarında ya da akşam kahvaltılarında sıkça tüketilen simit tadı ile pek çok kişi tarafından beğeniliyor. Pastaneden ve simitçilerden almaktan ziyade evde çıtır çıtır simit yapabilirsiniz. Yapacağınız simitleri de buzluğa atabilir, istediğiniz zaman çıkartıp, afiyetle tüketebilirsiniz!
10 DAKİKADA ÇITIR SİMİT
10 dakikada çıtır simit yapmak hiç bu kadar kolay olmadı! Evlerde hazırlanan bu tarifle simitler, artık pastanelerdeki simitlerden daha güzel olacak! İşte 10 dakikada yapabileceğiniz çıtır simit tarifi:
Gerekli olan malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya ya da kuru maya
1 yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
10 dakika içerisinde çıtır simit hazırlamak istiyorsanız bütün malzemeleri karıştırın. Ancak ondan önce ılık süt, şeker ve mayayı karıştırarak karışımın köpürmesini sağlayın. Daha sonra eklediğiniz malzemelerle yumuşak bir hamur elde edin.
5-10 DAKİKA MAYALANDIRIN
Hamurlardan simit boyutunda parçalar kopartın ve şeklini verin. Tepkiye koyduğunuz simitleri 5-10 dakikada ayrı bir şekilde tepside mayalandırın. Karışımın üzerine isterseniz pekmezli su sürün ve daha sonra bolca susam ekleyin. Hamurların kabaracağını göz önünde bulundurarak tepsiye eşit aralıklarla dizin.
Fanlı fırında ortalama olarak 20 dakika kadar 180 derecede pişirin. Afiyet olsun!