Dişlerde Beyaz Lekeler Neden Olur?

Dişlerde beyaz lekeler neden olur yazımızda yer verdik. Sizler de diş sağlığınızı korumak için sayfamızı inceleyebilir dişlerde beyaz leke oluşumu hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Dişlerde beyaz lekelerin oluşma nedeni pek çok faktöre dayanmaktadır. Diş tedavisi sırasında da ortaya çıkan sebepler arasında en öne çıkan problem ise mineral eksikliğidir. Dişin mineral yapısında oluşan farklılık sebebiyle diş minesi yapısal deformasyona uğrayabilir. Ortodontik tedavi ile uygulanan diş telleri dişlerde beyaz lekelere yol açar.   Özellikle nefes almakta güçlük çeken insanlar bu sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Ağızdan nefes alıp verdikçe dişlerin beyaz lekelerle kaplanma hızı artar. Süt dişleri döneminde yaşanabilecek çürüklerin diş üzerindeki beyaz lekelerle doğrudan ilişkili olduğu görülmüştür.

Dişlerdeki Beyaz Lekelerin Tedavisi İçin Neler Yapılır?

Dişlerdeki beyaz lekelerin tedavisi için uygulanabilecek yöntem ilk olarak alanında uzman bir diş hekimine başvurmaktır. Diş minesinin lekelerin oluştuğu bölümleri için medikal bir tedavi uygulanarak genel hatlarıyla diş beyazlatma seansına geçilir. Çoğunlukla ön dişlerde oluşan beyaz lekeler önlenerek arka azı dişlerinde meydana gelen lekelenmelerin dikkat çekmemesi sağlanır. Dişlerde oluşan lekelerin farklı deformasyonlara sebep olduğu gözlenmiştir. Dışarıda oluşan çöküntü ya da minenin tamamıyla işlevini yitirmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir. Dişlerde beyaz lekelerin oluşma nedeni azı dişlerinde yaşandığı için dolgu gibi çözümlerle ağız sağlığınız korunur.

Dişlerde Beyaz Lekelerden Korunmak İçin Hangi Önlemeler Alınmalıdır?

Dişlerde beyaz lekelerden korunmak, ön dişlerde kırılma ve benzeri durum yaşanmaması için çeşitli önlemler almanız gerekir. Dişlerimiz gelişim aşamasında dahi çeşitli deformasyonlara uğrayabilir. Bu gibi durumlarda en çok karşılaştığınız sorunlarından olan diş lekelerine Hipokalsifikasyon denir. Tebeşir çizgisini andıran diş lekeleri bazı durumlarda spiral şekillerde görülebilir. Ön dişlerde görüldüğü gibi arka dişlerde yer alan beyaz lekeler estetik açıdan rahatsız edici şekilde görünmektedir. Düzenli diş kontrolü sağlanarak azı dişlerde yaşanan bu sorunun kısa sürede üstesinden gelebilirsiniz. Dişlerde beyaz lekelerin oluşma nedeni pek çok faktöre dayandırılsa da en çok mineral eksikliği diş sağlığının bozulmasına neden olur. Diş mine sağlığını koruyan dişlerinizin yapısal deformasyona uğramadan sağlıklı gelişimini hızlandırmak için profesyonel bir diş hekimine başvurmanız tavsiye edilir.

Gündem Haberleri