Diyanet 2023 fitre bedeli belli oldu! Fitreler depremzedelere gönderilebilir mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı fitre miktarını belirledi. 2023 yılı için fitre kaç Tl olarak belirlendi? Fitre en az kaç TL ödenecek? Fitre bedeli depremzedelere gönderilebilir mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu bugün toplanarak 2023 yılı fitre tutarını belirledi. Yapılan açıklama ile 2023 yılı için ne kadar fitre ödeneği tespit edildi. Fitre verecek olan vatandaşlar açıklanan bu tutar üzerinden ödemeleri yapacaklar. İsteyen vatandaşlar daha yüksek tutarda da fitre verebilecekler.

2023 FİTRE BEDELİ AÇIKLANDI!

2023 yılı fitre bedeli için Diyanet İşler Başkanlığı’ndan bir açıklama yapılarak, “Konu ile alakalı hadis-i şerifler ve mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları göz önünde bulundurularak bir kişinin günlük gıda ihtiyacı olan fitre bedelinin ülkemizde 2023 yılında 70 TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Bu bedel nakdi olarak verilebileceği gibi gıda gibi maddeler temin edilerek de verilebilir. Belirlenen fitre bedeli aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir. Her bir mükellef, kendi ekonomik durumu ve günlük gıda harcamalarını değerlendirerek belirleyeceği bir tutarı fitre bedeli olarak verebilir. Ayrıca fitre bedeli ramazan ayından önce de verilebilir.” denildi.

FİTRE BEDELİ 30 TL ARTTI!

Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl fitre bedeli belirleyerek açıklıyor. Bu şekilde ödenecek fitre bedel için bir miktar ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz yıl yani 2022 yılında Diyanet tarafından fitre bedeli 40 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl ise 30 TL artış yapılarak fitre bedeli 40 TL’den 70 TL’ye yükseltildi.

KİMLER FİTRE VERİR?

Fitre bedeli olarak bilinen yardım fıtır sadakasıdır. Durumu olan müslümanların ramazan bayramı namazına kadar bu sadakayı vermeleri gerekir. Bu aynı zamanda toplum içinde yardımlaşmayı arttıran bir sadaka türüdür. Vacip olan fitre kişi başı hesaplanarak verilir. Bir ailede kaç kişi varsa hesaplanarak ona göre fitre ödemesi yapılır. Fitre bedeli ihtiyaç sahiplerine verilebilmektedir. Bu doğrultuda depremzedelere de fitre verilebilecektir. Ramazan ayının gelmesi beklenmeden fitre bedelleri depremzedelere yardım olarak gönderilebilir.

Gündem Haberleri