Diyanet 50 KPSS şartı ile 6200 personel alımı ilanı yayımlandı! 2023 İmam Müezzin Kuran Kursu Öğreticisi alım şartları ve başvuru formu adresi

Diyanet İşleri Başkanlığı 6.200 personel alımı için beklenen ilan yayımlandı. 28 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan duyuru kapsamında kuran kursu öğreticisi, müezzin kayyım, İmam Hatip alımı yapılacağı duyuruldu. KPSS şartı ve başvuru koşulları neler?

2023 senesine sayılı günler kala resmi kurumların personel alım ilanları peş peşe açıklanmaya devam ederken bu ilanlardan birini de Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladı. Yayımlanan ilan kapsamında Diyanete personel alımı yapılacağı ilan edildi. Toplam 6200 personel alımı yapılacağı açıklanırken alım yapılacak olan kadrolar da belli oldu. 

Yayımlanan ilan ile beraber Diyanet iş başvurusu yapmak isteyen kişilerin aradıkları fırsatta sunulmuş oldu. Açılan 2 kadro dahilinde toplamda 6 bin 200 personel alımı yapılacağı duyurulurken ilanları bu kadar cazip kılan ise başvuru şartları arasında yer alan KPSS şartı oldu. 50 KPSS puanı olan kişilere başvuru imkanı tanındı. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KURAN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI 2023

2022 senesinin son personel alımı ilanını yayımlayan Diyanet İşleri Başkanlığı 2 grupta toplam 1300 kuran kursu öğreticisi alacağını ilan etti. Bu kadro için sadece kadınların başvuru yapabileceği ilan edildi. İlahiyat Fakültesi mezunları ve İlahiyat Fakültesi + Hafız kadrosu için 50 KPSS puan şartı aranacak. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI MÜEZZİN KAYYIM ALIMI KADRO DAĞILIMI 2023

7 farklı grupta toplam 300 kadro ayrılan müezzinlik alımı için ilahiyat fakültesi mezunlarının yanı sıra aranılan koşulları taşıyan ve ilanda belirtilen bölümlerden mezun olan hafızlar ile imam hatip mezunları da başvuru yapabilecekler. 

Aranılan şartları taşıyan kişiler başvurularını 6 Ocak 2023 tarihine kadar Sınav Diyanet GOV TR adresi üzerinden şahsen yapacaklar. Adaylar Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Tekirdağ, Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize, Van ve Yozgat illerinde bulunan sınav merkezlerinde sözlü sınav ile alınacaklar. Her aday sınava girmek istediği sınav merkezini başvurusunu yaparken kendisi tercih edecek. 

Gündem Haberleri