Diyanet İşleri Başkanından Açıklama! Hac İçin Yaş Şartı Kaç, 65 Yaş Üstü Gidebilir Mi?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan'ın hac kararını açıkladı. Buna göre bu yıl yapılacak hac ibadetlerinde yaş şartı uygulanacak. Peki 2022 hac yaş şartı kaç, kimler gidebilir?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 2022 yılında Suudi Arabistan'ın hac için kapılarını açacağı duyurulmuştu. Ülkenin toplam 1 milyon hacı kabul edeceğini açıklamasından sonra kimlerin hacca gideceği, kontenjan miktarı gibi sorular merak ediliyordu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir iftar yemeğinde hac ile ilgili merak edilen tüm soruları yanıtladı. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan hac ibadetlerinin bu yıl Suudi Arabistan'dan çıkan onay ile yapılacağını aktaran Erbaş, bu yıl yeni bir kura çekilmeyeceğini, 2020'de çekilen kuranın geçerli olacağını belirtti.

HAC İBADETİNE YAŞ ŞARTI GETİRİLDİ!

2022 yılında yapılacak hac için Türkiye'den gidecek hacı sayısının Suudi Arabistan tarafından belirleneceğini aktaran Erbaş, en son hacca giden miktarın yarısı kadar bir kontenjan ayrılmasını beklediğini ancak net rakamın Suudi Arabistan tarafından verileceğini ifade etti.

İki yıldır hac için bekleyenlerin bulunduğunu anımsatan Erbaş, 2020'de 84 bin kişi için kura çekildiğini, bu sayıdan ilk 30 ya da 40 binini hacca gönderme imkanı bulacaklarını söyledi.

Ali Erbaş, Suudi Arabistan tarafından alınan karar doğrultusunda bu yıl 65 yaşını geçmiş kişilerin hacca kabul edilmeyeceğini, bir milyon hacı kontenjanının içerisinde 65 yaşını geçenlerin olmayacağını aktardı. Erbaş, umre ibadeti için ise bildirilen bir yaş şartı olmadığını sözlerine ekledi.

Diyanet İşleri Ali Erbaş'ın açıklamaları doğrultusunda, bu yılki hac ibadeti için 2020 yılında yapılan kura geçerli olacak ve 65 yaş ütü vatandaşlar Suudi Arabistan'ın kararı ile hacca alınmayacak.

Emlak365.com

Gündem Haberleri