Doğa tutkunlarının Türkiye’de mutlaka görmeleri gereken yerler!

Tatil planları yapanlar için çeşitli tatil rotaları önem kazanabiliyor. Doğa tutkunlarının Türkiye’de mutlaka ziyaret etmeleri gereken bazı yerler bulunuyor.

Tatil her insanın bir ihtiyacı haline gelirken zamanı ve bütçesi olanlar kişisel zevklerine göre kendilerine tatil rotaları belirleyebiliyorlar. Tatil rotaları belirlenirken doğal güzellikler ön plana çıkabiliyor. Doğa tutkunları hoş vakit geçirebilecekleri ve doğa güzelliklerini yerinde görebilecekleri yerleri ziyaret ederek tatillerinin öyle geçmesini isteyebiliyorlar. Türkiye’de doğa tutkunlarının mutlaka görmeleri gereken çok önemli yerler bulunuyor.

KARGI KOYU!

Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan Kargı Koyu doğanın ortasında cennetten kopmuş bir parça olarak değerlendiriliyor. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Kargı Koyu ormanla çevrelenmiş bir koy olarak dikkat çekiyor. Kargı Koyu’nda ziyaretçiler çeşitli aktiviteleri bir arada yapabilme imkanı buluyorlar.

ANZAK KOYU!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde bulunan Anzak Koyu her ne kadar tarihi açıdan büyük bir öneme sahip olsa da doğa güzelliği olarak da dikkat çekiyor. Çok farklı bir deniz manzarasına sahip olan Anzak Koyu muhafaza edilmiş ormanlık alanı ile de eşsiz bir görüntü ortaya koyuyor. Sakin bir tatil için tavsiye edilen adreslerden olan Anzak Koyu’nun mutlaka görülmesi gerekiyor.

ÇAMLICA ŞELALESİ!

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde bulunan Çamlıca Şelalesi de mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde yer alıyor. Şelale çevresinde yürüyüş parkurları ve piknik alanları bulunuyor. Yoğun kalabalıklarla karşılaşılmayan Çamlıca Şelalesi’nde sakin bir tatil yapma imkanı bulunuyor.

ÇETİBELİ ORMAN KAMPI

Muğla’da çam ormanları içerisinde muhteşem bir alan olan Çetibeli Orman Kampı doğal güzelliği ile dikkatleri topluyor. Şehir hayatından uzakta bir tatil imkanı bulanabilen kamp denize sıfır bir noktada yer alıyor. Çadır ve karavan gibi imkanların yer aldığı Çetibeli Orman Kampı son yıllarda talep görmeye başlayan yerler arasında bulunuyor.

Gündem Haberleri