Doğalgaz Desteğinde Yeni Müjde! Daha Fazla Aileye Verilecek Enerji Bakanı Dönmez Duyurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ailelere sağlanacak doğalgaz desteğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez destekte kapsamın genişleyeceği müjdesi verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk TV'd canlı yayına çıktı. Son dönemlerde Rusya'da devam eden savaşın gölgesinde enerji sektöründe oluşan sorunlara değinen Bakan Dönmez, Türkiye'nin atacağı adımlara değindi.

Yurtiçinde bakanlık destekli devam eden bazı projeler hakkında da bilgi veren Bakan Dönmez, doğalgaz desteği ile elektrik desteği hakkında konuştu.

BAKAN DÖNMEZ ELEKTRİK VE DOĞALGAZ DESTEĞİNE İLİŞKİN MÜJDE VERDİ

Katıldığı programda öncelikli ele alınan konuların ardından yeni başlatılan doğalgaz desteği hakkında da açıklamalarda bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğalgaz desteğinde başvuruların mart ayı ile birlikte alınmaya başladığını ifade ederek ödemelerin ne zaman yapılcağını açıkladı. Mart ayının ikinci yarısında, ayın 15'inden sonra ödemelerin yapılmaya başlayacağını söyleyen Bakan Dönmez, doğalgaz desteğinin yanında kömür desteğinin de devam edeceğini ösyledi.

Doğalgazda desteğin kaç kişi verileceği hakkında da bilgi veren Enerji Bakanı Dönmez "İlçelere bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız var. Oradaki vakıf zaten değerlendiriyor. Teknik çalışma sonrasında bu yardımdan istifade edecekler. 3-4 milyona çıkacak gazda da... Elektrikte de 2'den 4 milyona çıktı." dedi.

Destek ödemelerinin tutarlarına ilişkin de bilgi verilen açıklamada, vatandaşlara en az 450 TL en fazla ise 1100 TL yardım sağlanacağı açıklandı.

DÜNYA VE TÜRKİYE'DE DOĞALGAZ SORUNU

Rusya'nın başlattığı savaş nedeniyle oluşan doğalgaz sorunu hakkında da konuşan Bakan Dönmez böyle bir dönemin pandemide yaşadığını söyledi. Bakan Dönmez şavaşın etkilerine ilişkin "Ukrayna kriziyle beraber de 1500-1600 Dolar doğal gazın fiyatı. Tüm dünya bundan etkileniyor. Tabii ki Türkiye de bundan etkileniyor. LNG uluslararası gaz endekslerine göre belirleniyor. Ümit ederiz ki kısa süreli olur." dedi.

Gündem Haberleri