Doğalgaz Faturalarında Yeni Dönem! O Vatandaşlara 3 Aylık Süre Hakkı Verildi

EPDK tarafından açıklanan yeni düzenleme şehit aileleri, gazi ve aileleri ile 65 yaş üzeri vatandaşları kapsıyor. Düzenleme borç yüzünden gazın kesilmesini 3 ay süreliğine engelliyor.

Doğalgaz faturalarında borcun ödenmediği durumlarda kesme işlemi çok kısa bir süre içerisinde yapılıyor. EPDK son düzenlemesi ile bu alanda değişiklikler yaptı. Bazı vatandaşlar için kullanım kapatma hakkı 3 ay olarak belirlendi. İşte yeni düzenleme içerisinde yer alan o vatandaşlar ve düzenlemeye dair esaslar.

EPDK'DAN 65 YAŞ ÜZERİ VE ŞEHİT AİLELERİ İÇİN DOĞALGAZ FATURA KARARI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) gün içerisinde yeni düzenlemelere ilişkin kararları onayladı. Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler abonelerin borçlarından dolayı gaz kullanımlarının kesilmesinde değişiklik öngörüyor. Yeni düzenleme ile; 65 yaş üstü tüketiciler, hayati risk taşıyacak şekilde sürekli cihaza bağlı şekilde yaşayan bireylerin ikamet ettikleri adreslerdeki tüketiciler, şehit aileleri ve muharip/malul gazi tüketiciler için borç nedeniyle gaz kapatma işlemi daha geç uygulanacak.

EPDK değişikliği faturalarının yıl içerisinde en az 3 dönem ödenmemesi halinde gaz arzı durdurulabilmesini sağlıyor. Yani kapsam içinde yer alan vatandaşların gaz arzı 3 ay süreyle debam edecek. Ayrıca yine kapsam içerisinde yer alan vatandaşlar borçlarının taksitlendirmesini talep edebilecek. Dağıtım şirketleri de bu talebi onaylayacak. Vatandaşlar borçlarını 4 taksit halinde ödeyebilecekler.

EPDK düzenlemesinde ayrıca yaşlı vatandaşların daha kolay hizmet almasını sağlayacak yeniliklerde yer aldı. Buna göre 65 yaş ve üzerinde olan abonelerin müşteri hizmeti merkezlerine erişiminin kolaylaştırılması sağlanacak. Yaşlı vatandaşların çağrı merkezine ulaşımı kolaylaştırılacak hemde taleplerinin öncelikli tamamlanacak.

Gündem Haberleri