Doğalgaz Faturalarının Neden Yüksek Geldiği Ortaya Çıktı, EPDK İGDAŞ'a Soruşturma Açtı!

Son dönemde kamuoyunda büyük bir şikayet konusu oluşturan yüksek gelen faturalar nedeni ile İGDAŞ'a soruşturma açıldığı açıklandı.

Son dönemde kamuoyunda büyük bir şikayet konusu oluşturan yüksek gelen faturalar nedeni ile İGDAŞ'a soruşturma açıldığı açıklandı. Son dönemde EPDK'ya konu hakkında rekor oranda şikayet geldiği açıklanırken yüksek gelen faturalar hakkında bir işlem yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında yer alan İGDAŞ son dönemde yüksek gelen doğalgaz faturaları nedeni ile yoğun eleştireye maruz kalıyordu.



İGDAŞ KENDİSİNİ SAVUNDU: KORANA VİRÜS NEDENİ İLE DOĞALGAZ KULLANIM MİKTARI ARTTI!



Gelen yoğun eleştireler üzerine İGDAŞ konu hakkında açıklama yapmış ve korana virüs salgını nedeni ile daha fazla kişinin evde kaldığını, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığı nedeni ile doğalgaz kullanım miktarının arttığını duyurmuştu.



Konu hakkında resmi açıklama yayımlayan İGDAŞ kıyasen fatura kesmediklerini, sayaç okumuya devam ettiklerini ve herkese kullanmış olduğu doğalgaz miktarının fatura edildiğini belirtmişti.





VATANDAŞ GELEN FATURA İLE BÜYÜK ŞOK YAŞADI, KIŞ AYLARINA ORANLA 2 KAT FATURA KESİLENLER OLDU



Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan şikayetlerde vatandaş kış mevsiminin en soğuk ayları olan Aralık ve Ocak ayında dahi bu kadar yüksek fatura gelmediğini iddia ederek şikayetçi olmuştu.



Konu hakkında EPDK'ya da çok sayıda şikayet geldiği belirtilirken konu hakkında resmi açıklama EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından yapıldı.





EPDK BAŞKANI MUSTAFA YILMAZ: İGDAŞ MEVZUATA AYKIRI FATURA KESMİŞ, FATURALAR YÜKSELMİŞ!



Mustafa Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında "Gelen şikayetlere baktığımızda mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik. Bu durum haliyle vatandaşlarımızın faturasını oldukça yükseltmiş. Derhal soruşturma başlattık. Gerekeni yapacağız.



Doğal gaz sektöründe faturalandırmalar ile ilgili daha önce böylesi şikayetlerle karşılaşmamıştık. Bundan sonra da tekrarlanmamasını, uzun yıllara dayalı bu güvenin zedelenmemesini umuyoruz. Özel şirket olsun, belediye iştiraki olsun bizim için farklı değil… İçinden geçtiğimiz bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur edilmesine, sektörümüze halel gelmesine asla müsaade etmeyiz" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.



Ancak söz konusu açıklama ile vatandaşa yüksek kesilen fatura tutarları nedeni ile geri ödeme yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Başkan Yılmaz yapmış olduğu açıklamasında fatura düzenleme süresinin mevzuata aykırı olarak aşıldığını, bu aykırılığın sabit görülmesi durumunda gerekli yaptırımları uygulayacaklarını dile getirdi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri