Doğalgaz faturasını yüzde 50 düşürmenin yolu! Bunları yapanlar yüksek fatura ödemeyecekler!

Kış ayları kapıya dayanırken vatandaşları yüksek doğalgaz faturaları şimdiden kara kara düşündürmeye başladı. Peki kışın doğalgaz faturası nasıl düşer. Doğalgaz faturasını yüzde 50 düşürecek yöntemi uzmanlar açıkladı. İşte yapılması gerekenler...

Dünyada doğalgaz krizi yaşanmaya devam ediyor. Yükselen fiyatlar sanayi üretimlerini vururken en çok da insanları ısınma krizi ile karşı karşıya getiriyor. Geçtiğimiz yıl kış döneminde Türkiye’de vatandaşların gelirlerinin önemli bir kısmı doğalgaz faturalarına gitmişti. Şimdi kış ayları yaklaşırken vatandaşlar yine kara kara düşünmeye başladılar. Kışın üşümeyi göze alıp kombinin derecesini bile düşüren vatandaşlar var. Peki doğalgaz faturalarını düşürmenin bir yolu yok mu? İşte doğalgaz faturalarını düşürecek uzman önerileri...

PENCERELERİ BALONCUKLU NAYLONLARLA KAPATIN!

Doğalgaz tüketimini azaltmanın bir yolu da uzmanlarca pencerelerden hava akışının engellenmesi olarak değerlendiriliyor. Her ne kadar pencereler kış boyu kapalı da olsalar küçük aralıklardan içeriye hava akışı meydana geliyor. Bunu engellemenin en maliyetsiz yolu ise pencerelerin baloncuklu naylonlarla kapanması oluyor. Hem dışarıdan gelen hava akışı kesiliyor hem de plastik naylon tabaka cama göre çok daha erken ısınıp tasarruf imkanı sağlıyor.

DIŞ CEPHE YALITIMI YAPTIRIN!

Binaların dış cephe yalıtımı yapılmadıkça evlerin tam anlamıyla ısınması sağlanamaz. Yalıtımsız evlerin ısınması için çok yüksek dereceli kombi ayarı ile doğalgaz tüketimi yapılması gerekiyor. Bunun için tüm binanın yalıtımı yapılmalıdır. Sadece mantolama ve yalıtım ile doğalgaz faturaları yarı yarıya düşebiliyor. Kamu bankalarının yalıtım yaptırmak isteyenlere sağladığı ucuz kredi yalıtım maliyetini azaltabiliyor.

RADYATÖR BAKIMINI YAPTIRIN

Doğalgaz faturalarını kabartan bir diğer unsur da yeterince ısınmaya radyatör sorunudur. Radyatörlerde hava birikebiliyor ve bu da ısınmayı engelliyor. Yüksek devirde kombi çalıştırmamak için kış bastırmadan radyatör bakımları yapılmalıdır. Hatta radyatörlerin içinin temizlenmesi doğalgaz tüketimini azaltacaktır. Yüksek doğalgaz faturası yerine önden radyatör bakım maliyetini karşılayanlar kazançlı çıkıyorlar.

Gündem Haberleri