Doğu'da Kentsel Diriliş Hamlesi

Güneydoğu’daki terör sonucunda mağdur olan şehirlere eşya ve kira yardımına devam ediliyor.

Güneydoğu’daki terör sonucunda mağdur olan şehirlere eşya ve kira yardımına devam ediliyor.

Kira ve eşya yardımı 500 milyon liraya kadar destek olunuyorken konut yapımı da 27 bin konutu buldu. Bu hareket adeta Doğu’ da diriliş hamlesi oldu.



70 Bin Hasar Gören Konut Kentsel Dönüşüme Alındı



70 bin hanenin hasar gördüğü Şırnak, Diyarbakır, Mardin ve Hakkari’ de kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. 600 km altyapı yapılmakta ve 30 bin kadar konut inşa edilmekte. Çevre ve Şehircilik bakanı bu senenin sonuna kadar hasar gören bölgelerin ihya ve imarlarının bitirilip hak sahibi olan kişilere vereceği konusunda açıklama yaptı. Terör nedeniyle evleri zarar gören kişiler şu ana kadar 500 milyon lirayı bulan eşya ve nakdi yardımı aldılar.



70 bin hanenin hasar içinde olduğu illerde şehirlerin teröristlerin etkisinden çıkarılmasının ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı.



Konut Ve Altyapı Konusundaki Çalışmalar 2017 Yılı Sonuna Kadar Tamamlanacağı Planlandı



Terör mağduru olan Mardin, Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır’ da sene sonuna kadar hasar gören evlerin ve tüm alt yapı çalışmalarının tamamının iyileştirileceği planlanıyor. Yeni projeler ve mimari planlarla 1600 km lik içme suyu ve kanalizasyon konusunda alt yapı çalışmalarının , yağmur suyunun iletimi ve şebeke hattı inşaatları devam halinde sürdürülüyor.



Sur ilçesi, Diyarbakır ili, Sur içi Bölgesi için Dağ Kapı ve Mardin Kapı arasında olan 1856 metre uzunluğa sahip yol tamamlandı, Dicle Vadisi rekreasyon alanı projesi için olan projenin 1. Etabı bitti, Vatandaşlar kamulaştırma için toplam olarak 128.987.037 TL ödeme aldı.



Mardin ili ve Nusaybin ilçesi için, eşya ve kira yardımı 20.978.285 lira ödeme yapıldı. 4 bin 657 konut inşa edilmekte.



Hakkari İlinde Yüksekova ilçesi için,eşya ve kira yardımı 42.204.908 iken hak sahiplerine 3630 konut inşa ediliyor.



Şırnak ilinde Merkez, Silopi, Cizre ve İdil'de ise, 294.548.576 lira yardım yapılırken 10 bin 815 konut inşa ediliyor.


Gündem Haberleri