Doların Düşmesiyle Tablo Değişti! AK Parti'nin Dosyasında Yer Alan Anket Sonuçları

Döviz kurunda yaşanan geri çekilme sonrasında AK Parti'nin oy oranları açıklandı. Ekonomide atılan son adımlar sonrasında partinin oy oranının yüzde 40 bandına çıktığı ifade edildi.

Kasım ayında başlayan Aralık ayının ilk 20 gününde devam eden kur yükselmesi sonrası tüm ekonomik dengeler alt üst olmuştu.

Ekonomide çok ciddi sorunlar yaşanmış temel gıda fiyatları başta olmak üzere yaşamın her alanında yüksek enflasyon etkileri hissedilmişti. Bu dönemde vatandaşların tepkisi artarken yıl sonuna doğru atılan adımlar rüzgarı geri çevirmişti.

RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ

20 Aralık tarihinde kur korumalı vadeli mevduat adımı ile döviz kuru indirilmiş ve piyasaların rahatlanması sağlanmıştı. Döviz kurunda yaşanan geri çekilme sonrasında ise fiyatlarda bazı indirimler meydana gelmeye de başlamıştı.

Tam bu dönemde hükümet kanadından gelen bir diğer müjde asgari ücret zammı oldu. Asgari ücretlilere yüzde 50 zam yapılması ardından memur ve EYT'liler için adım atılacağının açıklanması ile ekonomide oluşan olumsuz rüzgarlar dağılmaya başlamıştı.

AK PARTİ'NİN ELİNDEKİ OY ORANI DOSYASI

Tüm bu süreçlerin ardından 24 Aralık ve 27 Aralık tarihleri arasında bir araştırma yapıldığı açıklandı. Partilerin oy oranlarına ilişkin gerçekleştirilen araştırmada, AK Parti'nin oy değişimi izlendi.

AK Parti'nin oy oranlarına dair açıklama ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'den geldi. Mustafa Şen ekonomide bozulma olduğu dönemde oy oranlarının düştüğünü ancak daha sonra yeniden yükseldiğini söyledi. O döneme ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen "Ölçtük öncesi ve sonrasını. Öncesi şöyle; AK Parti yüzde 35-36 seviyelerine düştü o süreçte. Şimdi yüzde 40'ın üzerine çıktı. 40 küsur. Bunu vatandaş hem ekonomik olarak hem siyasal olarak satın aldı demektir." ifadelerini kullandı.

Şen konuşmasını bir önceki seçimlerde AK Parti'nin oy oranının yüzde 42 olduğunu da hatırlatarak "Bak oraya çıkarmıyor. Gözlemliyor, bakıyor. Diyor ki; hemen destek yok. Bakıyor, 'bir dakika' diyor. 'Bakacağım' diyor. 'Çalışacak mısın, dediğinin arkasında duracak mısın? Benim cebime ne kadar girecek?' diyor." ifadeleri ile tamamladı.

Gündem Haberleri