DPB TCDD KPSS Şartsız 356 İşçi Alımı İŞKUR Detaylarını Yayımladı!

Devlet Personel Başkanlığı, TCDD işçi alımı için merak edilen detayları açıklandı. TCDD işçi alımı İŞKUR üzerinden KPSS'siz yapılacak...

Devlet Personel Başkanlığı, TCDD işçi alımı için merak edilen detayları açıklandı. TCDD işçi alımı İŞKUR üzerinden KPSS'siz yapılacak...

TCDD personel alımı için başvuruda bulunmak isteyen kişilerin yakından takip ettikleri TCDD işçi alımı beklendiği üzere İŞKUR üzerinden yapılacak.



TCDD İşçi Alımı Başvuru Şartları Neler?



Devlet Personel Başkanlığı üzerinden TCDD iş başvurusu şartları olarak yayımlanan kriterlere göre TCDD işçi alımı için ayrılan 356 kişilik kontenjana sadece meslek lisesi mezunu erkek adaylar başvuruda bulunabilecek.



Yine adayların başvuru tarihi itibari ile 36 yaşını doldurmamış olmaları şartı da bulunuyor. Tüm şartlar ise şu şekilde sıralanıyor;




  • Adaylar, İŞKUR’da ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat edebilecektir.

  • Başvurular 9 Nisan-15 Nisan tarihleri arasında alınacaktır.

  • Adaylarda, erkek olma şartı aranmaktadır.

  • Adaylarda, İŞKUR’da ilan edilen işgücü talebinin son başvuru tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak şartı aranmaktadır.

  • Adayların, İŞKUR’da ilan edilen işgücü talebinin son başvuru tarihi itibarıyla, ilanda belirtilen öğrenim durumu ve bölümünden mezun olması gerekmektedir.

  • İŞKUR’da ortaöğrenim düzeyinde ilan edilen işgücü talebi kapsamında işe başlayıp, işe başladıktan sonra söz konusu işgücü talebinin İŞKUR’da ilan edildiği son başvuru tarihi itibariyle ön lisans veya lisans mezunu olduğu tespit edilenlerin iş sözleşmeleri, 4857 sayılı İş Kanunun 25 inci maddesinin ikinci fıkrası gereğince fesh edilecektir.

  • İşgücü Talebimiz ülke düzeyinde yayınlanacaktır.İşgücü taleplerimizde KPSS şartı bulunmamaktadır.



TCDD İşçi Alımı Başvuru Tarihleri Ne Zaman Başlayacak?



TCDD işçi alımı için başvurular 9 Nisan tarihinde başlayacak ve 15 Nisan tarihinde sona erecek.



TCDD iş başvuru formu doldurmak isteyen adaylar belirlenen tarih aralığında başvurularını İŞKUR üzerinden yapacak. TCDD işçi alımı başvurusu İŞKUR üzerinden kabul edilecek.



İŞKUR üzerinden yapılan başvurular sonucunda açılan kadrodan fazla iş başvurusu yapılması durumunda TCDD işçi alımı kura sonuçları ile belirlenecek. TCDD kura çekilişi tarihi ve kura sonuçları yine kurumun internet sitesi üzerinden ilan edilecek.



TCDD İşçi Maaşları Ne Kadar / Kaç Lira?



TCDD işçi maaşı 2019 yılında atama yapılan bölüme göre belirlenmekte olup şu anda en düşük maaş olarak teknisyen maaşı ödemesi 4 bin 500 lira civarında bulunuyor.



Haber Kaynağı: Emlak365.com



Gündem Haberleri