Dr. Ekrem Karakaya'nın vefatı sonrasında tepkiler çığ gibi büyüdü! Fahrettin Koca istifa mı edecek?

Konya Şehir Hastanesi'nde bir hasta yakını tarafından katledilen Dr. Ekrem Karakaya'nın vefatı sonrasında Fahrettin Koca'ya tepkiler büyüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa edecek mi? İddia gündeme oturdu.

Önceki gün Konya Şehir Hastanesi’nde yaşanan cinayet olayında, Kardiyoloji uzmanı Uzman Doktor Ekrem Karakaya, bir hasta yakını tarafından acımasızca katledilmişti. Cinayete gerekçe olarak Karakaya’nın anjiyo yaptığı hastanın kalp krizi geçirerek vefat etmesi gösterilmişti. Ekrem Karakaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, doktorun katili ise aynı silahla intihar etti.

Olayın ardından Türkiye genelindeki  doktorlar 7-8 Temmuz tarihleri arasında grev yaparak, görevlerini bıraktı. Hastanelerde şiddet olayının yaşanmaması, artık sağlık çalışanlarının savunmasız bırakılmaması için bir yaptırım uygulanmasını isteyen doktorlar durumu boykot etti.

Fahrettin Koca istifa edecek mi?

Bu gelişmeler yaşanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak meslektaşı Ekrem Karakaya’nın ölümüne karşı duyduğu üzüntüyü ifade etmiş ve ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sözlü düelloya girmişti. Kılıçdaroğlu, doktor cinayetlerinden hükümeti sorumlu tutarken Fahrettin Koca ise Kılıçdaroğlu’nu eleştirmiş ve doktorun ölümünden üzüntü duymak yerine hükümeti kötülemek için fırsat yaratmaya çalıştığını belirtmişti.

Türkiye gündemine oturan olay sonrasında birçok kişi sosyal medya hesapları üzerinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı istifaya davet etti. Sağlık çalışanlarına yapılan muamelenin artık hasta yakınları tarafından cinayet boyutuna taşındığını ifade ederek, Fahrettin Koca’ya istifa çağrısında bulundular.

Öte yandan Twitter’da Ankara Kuşu adlı hesap bir paylaşım yaparak, ‘’ Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu şartlar altında daha fazla devam edemez gibime geliyor ‘’ ifadelerini kullandı. Her paylaşımı gündem yaratan hesaptan böyle bir paylaşım yapılması sonrasında Fahrettin Koca istifa mı edecek? Sorusu akıllara geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ise herhangi bir istifa açıklaması yapılmadı.

Gündem Haberleri