DSİ Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yayımlandı: Destek Personeli Temizlik Elemanı Olana 5.264,19 TL Maaş Ödenecek!

Devlet Su İşleri sözleşmeli personel alım ilanı yayımladı. DSİ personel alımı ile beraber sözleşmeli personel maaşları da belirlenmiş oldu. DSİ personel alımı ne zaman, maaş kaç TL, KPSS şartı var mı?

Devlet memuru olmak istiyorum diyen kişiler için DSİ personel alımı ilanı yayımladı. DSİ sözleşmeli personel alım ilanı 4 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanırken ilanla beraber ödenecek olan maaşlarda belirlenmiş oldu.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü DSİ tarafından yayımlanan ilan kapsamında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere 196 adet sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu. 55 KPPS puanı şartı aranılan personel alımı için başvuru yapan kişiler arasından işe girenler en düşük 4 bin 960 TL en yüksek ise 5 bin 264 TL maaş alacaklar.

DSİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI TEMMUZ 2022! HANGİ İLLERDE PERSONEL ALIMI VAR, YAPILACAK?

Devlet Su İleri personel alımı yapılacak olan iller ve kontenjanları şu şekilde sıralandı; : Adana (3), Adıyaman (1), Afyonkarahisar (2), Ankara (25), Antalya (4), Aydın (7), Balıkesir (8), Bayburt (2), Bolu (1), Bursa (14), Çanakkale (2), Çorum (1), Denizli (1), Diyarbakır (2), Düzce (1), Edirne (10), Elazığ (4), Erzurum (2), Eskişehir (3), Giresun (1), Gümüşhane (2), Hakkâri (1), Iğdır (1), Isparta (2), İstanbul (25), İzmir (7), Kahramanmaraş (4), Kars (3), Kastamonu (3), Kayseri (12), Kırıkkale (3), Konya (4), Mersin (1), Niğde (1), Samsun (3), Sivas (5), Şanlıurfa (8), Tekirdağ (1), Trabzon (6), Van (10).

DEVLET SU İŞLERİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER, TEMİZLİK ELEMANI KPSS PUANI ŞARTI VAR MI, KAÇ?

Evet, ne yazık ki DSİ personel alımı için KPSS şartı aranıyor. Yayımlanan ilanda DSİ sözleşmeli personel alımı destek elemanı temizlik görevlisi pozisyonuna başvuru yapmak isteyenler için puan şartı 55 olarak ilan edildi. Yayımlanan ilana başvuru yapan kişiler için en düşük KPSS puanı 55 puan olarak ilan edilirken yazılı ya da sözlü sınav yapılmaksızın 2020 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması üzerinden işe alınacak.

DEVLET SU İŞLERİ DESTEK PERSONELİ, DSİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ MAAŞLARI KAÇ TL?

DSİ destek personeli olarak işe alınan kişilerin maaşları hizmet yılına göre belirlenecek. Hizmet yılı 5 seneden az olanlara 4 bin 960,66 TL maaş ödenirken en yüksek maaş ise 20 seneden fazla olanlara ödenen 5 bin 246,19 TL verilecek. Ancak bu rakamlara Temmuz ayında uygulanacak olan memur maaşı zammı da yansıtılacak.

Gündem Haberleri