Dün Açılış İzni verilen Sinemalar İçin İçişleri Bakanlığı Genelge Yayınladı! Sinemalar Yeniden Kapandı Mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süredir kapalı olan sinema salonları hakkında yeni bir karar alındı. İçişleri Bakanlığı'nın dün açılış izni verdiği sinema salonları bugün yeniden kapandı. Sinema salonları neden yeniden kapatıldı?

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle çok sayıda tedbir uzun bir süredir uygulanıyor. Bu kapsamda sinema salonları da aylardır faaliyetlerine ara verdiler. Kademeli normalleşmenin ikinci dönemi için alınan kararlar gereği sinema salonlarının yeniden faaliyette bulunmalarına yüzde 50 kapasite şartıyla izin verildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile açılış izni verilen sinema salonları hakkında yeni bir değerlendirme yapıldı.

SEKTÖR KAPANMA İSTEDİ

Sinema Salonu Yatırımcılar Derneği (SİSAY) bugün bir talepte bulunarak sinema salonlarının açılmasına dair yeni bir değerlendirme yapılmasını istedi. Özellikle salon kiraları konusunda hukuki anlaşmazlıklar yaşanabileceğini gerekçe gösteren SİSAY, yetkili mercilerden sinema salonlarının açılmasının 1 Temmuz'a kadar ertelenmesini istedi. Ayrıca sektörün Uluslararası film gösterim planlaması konusunda da hazırlığı olmadığı da gerekçeler arasında sayıldı.

SİSAY Genel Sekreteri Fevzi Genç bir açıklamada bulunarak, “Sinema salonlarının açılışına izişn verilmesi halinde sektörde büyük bir sorun doğacaktır. Salonları kira olan işletmecilerin mücbir sebepleri ortadan kalkacaktır. Hatta açılmazlarsa bazı sinema salonları ceza ödemek zorunda dahi kalacaklar. Bu hukuki durumlarn meydana gelmemesi için sinema salonlarının açılmasına dair kararın 1 Temmuz'a ertelenmesin talep ettik.” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGE YAYINLADI

İçişleri Bakanlığı bugün akşam saatlerinde bir genelge yayımlayarak sinema salonlarının faaliyetlerine dair uygulanan kısıtlamaların sektörün talepleri doğrultusunda 1 Temmuz'a kadar devam ettirilmesine karar verildiğini açıkladı. Bu karar gereği sinema salonları açılış izni, almalarına rağmen açılışlarını ertelemiş oldular. Sinema salonları 1 temmuz 2021'den itibaren yeniden açılıp vatandaşlara hizmet verebilecekler.

İçişleri Bakanlığı tarafından dün yayınlanan genelge ile sinema salonlarına açılış izni verilmişti. Bu izne göre sinema salonları 07:00 ile 21:00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite şartıyla açık olabileceklerdi. Ancak bu karar değiştirildi ve geçerliliğini kaybetti.

Gündem Haberleri