Dünya devi Rolls-Royce şirketinin CEO'su olan Tufan Erginbilgiç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

İngiliz devi Rolls-Royce şirketinin CEO’su olan Tufan Erginbilgiç hakkında araştırmalar yapılıyor. Rolls-Royce şirketinin yeni CEO’su Tufan Erginbilgiç kimdir, nerelidir, hangi eğitimleri almıştır, nerelerde çalışmıştır ve kaç yaşındadır?

Dünyanın tanınmış markalarından olan Rolls-Royce şirketinde CEO makamında görev değişikliği oldu. İngiliz devini artık bir Türk isim yönetecek. Rolls-Royce’un yeni CEO’su Tufan Erginbilgiç oldu. Yapılan açıklamaya göre istifa etmeyi düşünen Rolls-Royce CEO’su Warren East’in yerine göreve Tufan Erginbilgiç getirilecek. Tufan Erginbilgiç Rolls-Royce CEO’su olarak çalışmaya 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren başlayacak.

TUFAN ERGİNBİLGİÇ’İ YENİ CEO OLARAK AÇIKLADILAR!

Tufan Erginbilgiç’in Rolls-Royce şirketinin yeni CEO’su olduğunu Rolls-Royce Yönetim Kurulu Başkanı Anita Frew açıkladı. Anita Fren yaptığı açıklamada, “Büyük bir mutlulukla Fufan Erginbilgiç’in CEO olarak atandığını duyuruyorum. Tufan Erginbilgiç çok uluslu şirketlerde kazanan ekiplerin lideri olarak ön plana çıkmış bir isim. Yeni CEO’muz kapsamlı ve stratejik bir operasyonel deneyime, havacılık ve uzay dahil olmak üzere güvenlik açısından önemli endüstrilerin yanında düşük karbonlu teknolojilere geçişin sunduğu zorluklar ve ticari fırsatlar alanlarında derin bir bilgi birikimine sahiptir. Rolls-Royce şirketinde Tufan Erginbilgiç’in yapacaklarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

TUFAN ERGİNBİLGİÇ KİMDİR?

1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Hühendisliği’nden mezun olmuştur. 1986 yılında da alanında Boğaziçi Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Ardından 1989 yılında Ohio State Üniversitesi’nde Ekonoımi dalında doktora eğitimi almıştır. 1990 ile 1997 yılları arasında Mobil Oil’de çalışan Tufan Erginbilgiç 2006 yılına kadar da BP şirketinin Avrupa Akaryakıt Satış Lojistik Operasyonları Başkan Yardımcısı olarak çalışmıştır.

2006 yılında BP’nin Madeni Yağlardan Sorumlu Dünya Başkanlığı görevine getirilen Tufan Erginbilgiç 2009 yılında da Doğu Yarımküreden sorumlu Rafinaj ve Pazarlama Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Futan Erginbilgiç dünya devi BP’nin ABD dışındaki tüm ülkelerdeki akaryakıt ve madeni yağ operasyonlarının sorumluluğunu yürüttü.

BP’nin Küresel Akaryakıt Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine 2014’te getirilen Tufan Erginbilgiç bu görevinde oldukça başarılı oldu. Tufan Erginbilgiç 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Rolls-Royce’un CEO’su olarak görev yapmaya başlayacak.

Gündem Haberleri