Dünyadaki en ilginç 7 yapı incelendiğinde bunların her birinin farklı özellikleri ve hikayeleri olduğunu görebilirsiniz. Özellikle bazıları vardır ki görüntüsüyle adeta akıllara kazınmaktadır. İşte bu ilginç yapılardan bazıları şunlardır:
1- Sfenks Heykeli, Mısır
Eski mitolojide hayali bir yaratık olarak ifade edilen Sfenks Yunan mitolojisinde farklı anlamlar taşır. Buna göre Sfenks aslan gövdeli, kadın başlı, kuş kanatlı ve yılan kuyruklu bir yaratıktır. Hikayelere göre bu yaratık kötü kalpli olup Tebes (Tep) şehrinin yakınında bir kayalığın üstünde yaşar v şehre gidenleri izler. Efsaneye göre geçen tüm yolcuları tek tek durdurup onlara bilmece sorar. Bilmece şu şekildedir: sabah dört ayağı, öğle iki ayağı, akşam ise üç ayağı üzerinde yürüyen hayvan nedir? Eğer bilmecenin yanıtı bilinmezse Sfenks hemen onu yakalayıp yermiş.
2- El Hazne, Ürdün
Ürdün’ün en kıymetli hazinesi olarak kabul edilen El Hazne aynı zamanda dünyadaki en gizemli yerlerden biridir. Nebati Krallığının başkenti olarak kabul edilen bu yer kayaların yıllar boyunca tepeden aşağıya doğru oyulmasıyla oluşturulmuştur. Bu bölge bir kervan şehri olup Gazze, Şam, Kızıldeniz ve Basra Körfezi gibi bölgeleri kapsamaktadır.
3- Paskalya Adası Heykelleri, Şili
974 tane olduğu belirtilen Paskalya Adası Heykelleri denizciler tarafından keşfedilmiş olup her bir heykel hem ağırlığı hem de görüntüsü ve boyutuyla görenlerde hayranlık uyandırıyor. Heykeller ile ilgili tarihçiler tarafından çok sayıda araştırma yapılsa da bunlarla alakalı net bir veri elde edilememiştir.
4- Tikal, Guatemala
Dünyadaki en ilginç yapılar arasında bulunan Tikal UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almakta olup ulusal park niteliğindedir. Çok eski bir geçmişe sahip olan bu bölge en büyük maya şehri olarak kabul edilir. Görünen kısmının yalnızca yüzde yirmi olduğu ve keşfedilmeyi bekleyen daha geniş bir alanının olduğu düşünülür. Bu şehri diğer maya şehirlerinden farklı kılan özelliğin 565 kilometra alana yaılmış olan yağmur ormanlarında bulunmasıdır.
5- Angkor Wat, Kamboçya
Dünya çapındaki en büyük tapınak şehri olarak bilinen Angkor Wat UNESCO Dünya Mirası listesine 1992 yılında girmiştir. Bu tapınaklar dört asırdır terk edilmiş haldedir ve zamanla ormanla kaplanmıştır. İlk olarak 1858 yılında doğa bilimci olan Henri Mouhot tarafından keşfedilmiştir. Ancak tapınakların daha önceden bölgeye uğrayan batılılar ve Khmer yerlileri tarafından bilindiği söylenir. Fakat dünyaya asıl yayılması Mouhot’un kitabında bahsetmesiyle olmuştur.
6- Stonehenge, İngiltere
Kelime anlamı asılı taşlar olarak ifade edilen Stonehenge en çok gezilip görülen yerlerden biridir ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilir. Bu taşlarla ilgili efsaneye göre taşların yapımı Merlin’e aittir. Çok eski bir yapı olmasına rağmen buranın ne amaçla yapıldığı net olarak bilinmez. Her bir taş devasa boyutta olup bunların nasıl o bölgeye geldiği ise merak konusudur.
7 – Terracotta, Çin
Toprak askerler manasına gelen Terracotta Çin kaynaklarında yeri olan bir bölgedir. Burada bulunan Qin Hanedanlığı döneminin öncesinde geleneğe göre ölen hükümdarlar bütün eşyaları ve hatta eşleri ile birlikte gömülürmüş. Fakan burada yer alan Çin Hükümdarı Qin Şhi Huang ölünce hizmetkarlarının ve askerlerinin kendisi için öldürülmesini istememiş ve diğer dünyada eşlik etmesi için savaş arabaları, askerler, hizmetkarlar ve bu gibi ihtiyaçlarının hazırlanmasını istemiştir. İnanış göre bu ordu Qin Şhi Huang’ın mezarını korumaktadır.