Dünyanın En Pahalı Oteli 800 Milyon Sterline Satıldı! Dünyaca Ünlü Otel Kime Satıldı?

İngiltere'nin Londra şehrinde bulunan dünyaca ünlü The Ritz otelin satışı gerçekleştirildi. 800 milyon sterlinlik satış sonrasında otelin sır gibi saklanan yeni sahibi de açıklandı.

İngiltere'nin Londra şehrinde bulunan dünyaca ünlü The Ritz otelin satışı gerçekleştirildi. 800 milyon sterlinlik satış sonrasında otelin sır gibi saklanan yeni sahibi de açıklandı.

Londra’nın en ünlü oteli olan The Ritz pek çok filme konu olmuştu. İngiliz milyarder Barclay kardeşlerin sahibi olduğu otel tüm dünya tarafından tanınıyor. Her seferinde ününe ün katan otelin dünyanın en pahalı olarak ün salması dikkat çekmişti. Uzun zamandır otelin satılacağına dair çeşitli iddialar gündeme atılıyordu. Sonunda iddiaların gerçek olduğu ve satışın gerçekleştiği açıklandı. Otelin kim tarafından satın alındığı konusunda yeni bir açıklama yapılmadı. Pek çok kişi dünyaca ünlü otelin sahibini merak ederken isim sır gibi saklanıyordu.



İngiliz medyası tarafından yapılan açıklamaların ardından otelin satışının 800 milyon sterline yapıldığı belirlendi. Efsanevi otelin satışı hakkında başka bir açıklamanın yapılmadığı belirtildi.



Dünyaca Ünlü Otelin Yeni Sahibi Ortaya Çıktı!



800 milyon sterlin karşılığında yapılan otelin alıcısının Katarlı bir iş adamı olduğu belirlendi. 40 yaşında olan Katarlı iş adamının ismi ise Abdülhadi Mana Al-Hajri olarak açıklandı. Otelin daha önce Katar Emiri’nin eşi Şeyha Moza Bint Nasser tarafından alındığı iddia edilmişti ancak iddiaların gerçek olmadığı belirtildi. Ancak otelin yeni sahibi ise Katar emirine çok uzak değil. Katar Emiri’nin kayınbiraderi ve aynı zamanda Pakistan Başbakanı İmran Han’ın da yakın bir arkadaşı olduğu belirlendi.



Otelin yeni sahibi, bir süredir salgın nedeniyle kapalı olan 136 adet yatak odası bulunan otelde çalışan tüm çalışanların maaşlarını eksiksiz şekilde ödeyeceğini dile getirdi. Otel aynı zamanda kraliyet ailesinin de favori mekanlarından birisi olarak biliniyor.


Gündem Haberleri