Dünyanın En Zengin 4. İnsanı Bill Gates Toprak Ağası Çıktı, Tarım Arazisi Yatırımı Dudak Uçuklattı!

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zenginleri listesinin 4 numaralı ismi Bill Gates toprak ağası çıktı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zenginleri listesinin 4 numaralı ismi Bill Gates toprak ağası çıktı. Tarım arazisi yatırımları ile dikkat çeken ünlü isim dünyada en çok araziye sahip olan iş adamı unvanını elde etti!

Dünyada yaşanan ekonomik çalkalanma kişilerin servetleri üzerinde de dalgalanmalara neden olurken zenginler servetlerine servet kattıkları bir yıl yaşadılar. Pandemi nedeni ile zenginlerin dünya çapında büyük pastadan almış oldukları payda büyüdü.



Bu süreçte zengin isimler yine yatırımlarıın gayrimenkulden yana kullanırken özellikle de zengin isimlerin tarım arazisi yatırımları dikkat çekti. İşinsanları arasında yapılan araştırmada en çok araziye sahip olan kişi aynı zamanda dünyanın en zengin 4. insanı unvanını da elinde bulunduran Bill Gates oldu.



BİLL GATES ARAZİ YATIRIMI İLE REKOR KIRDI!



2020 yılında yapmış olduğu pandemi açıklamaları ile gündemden düşmeyen Bill Gates şimdi de sahip olduğu arazi miktarı ile gündeme bomba gibi düştü. Amerika'da yapılan arazi araştırması ile ortaya çıkan verilere göre Amerika'da en çok araziye sahip olan iş adamı Bill Gates oldu. Milyarder işadamı Gates tarafından satın alınan toplam arazi miktarı 242 bin dönüm olarak açıklandı.



Wonderful Company’nin kurucu ortakları Stewart ve Lynda Resnick tarafından satın alınan arazi miktarı 190 bin dönüm olarak açıklanırken bu rakam ile listede ikinci sırada yer aldılar. Toplam 121 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 4. insanı unvanını elinde bulunduran Gates Louisiana’da 69 bin 71 dönüm, Arkansas’ta 47 bin 927 dönüm ve Nebraska’da 20 bin 588 dönüm arazi yatırımı yapmış.



Dünya çapında açlıkla mücadele programlarına milyonlarca dolarlık bağış yapan Bill Gates son 3 yıllık zaman dilimi içerisinde Asya ve Afrika’daki düşük gelirli çiftçiler için iklim değişikliğine uyum programına da 300 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri