Dünya çapında çevre dostu anlayışla geliştirilen ilk hidrojenle çalışan tren seferine başladı. Görenler gözlerine inanamıyor. Dünyanın ilk hidrojenli treni kısıtlı bölgeleri ziyaret edebiliyor.
SESSİZ ÇALIŞMA ÖZELLİĞİ İLE ÖN PLANA ÇIKIYOR!
Tamamen hidrojenle çalışan tren sadece buhar ve yoğunlaştırılmış su üretimi yapıyor. Klasik tren anlayışına da bir yenilik getirerek sessiz performansı ile göz dolduruyor. Mobilite firması Alstom ile dünyada bir ilke imza atılan projenin ileride mevcutta var olan 15 dizel trenin kademeli bir şekilde yerini alması hedefleniyor.
TEK YAKIT DEPOSU İLE BİN KİLOMETRE!
Hidrojenle çalışma özelliğinin yanı sıra gün içinde sadece bir kere yakıt alınması deponun dolması için yeterli oluyor. Tek bir hidrojen deposu ile 1000 kilometre seyahat edebilmek mümkün oluyor. Konu üzerine Alstom CEO'su bir açıklamada bulundu. CEO Henry P.Lafarge: “Sürdürülebilir bir gelecek sağlayabilmek hedefimiz. Dünyanın ilk hidrojenle çalışan treni olan Coradia iLint'i son teknoloji ile üretebildik. Bu yeşil hareketliliğe olan bağlılığımızı da kanıtlıyor. Dünyada bir ilk olan teknolojiyi seri işletmeye almaktan dolayı gururluyuz” dedi.
TRENLE NERELERE SEYAHAT EDİLEBİLİR?
Yapılan açıklamalarda vurgulanan tek şey ise çevre dostu oluşuydu. Hidrojenli trenin erişim sağlayabileceği seyahat noktaları da açıklandı. Almanya'nın Frankfurt şehri ile İtalya'nın Lombardiya bölgesi ön planda tutuluyor. Bunun yanında 4 farklı Fransız bölgesi içinde planlamalar devam ediyor.
TRENİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Hidrojenle çalışma kapasitesine sahip olan araçlardan sonra adım atılan bu hamle büyük ses getirdi. Şu an için 300 kişilik yolcu taşıma kapasitesine sahip trenin hızı 140 kilometreyi buluyor. Mekanizma olarak hidrojen ve elektrik üretiliyor ve üretilen enerji ile çalışmasını sunuyor. Kendi yakıtını enerjisiyle üretebildiği için de çevreye zarar vermiyor. Geleceğin ulaşım aracı olarak da görülen hidrojenle çalışan tren fosil yakıtları kullanmadığı için daha yaşanabilir bir çevre sunuyor.