Düzenleme sonrası ikinci el araba piyasası durgunlaştı: Al-satçılar piyasadan çekildi…

İkinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşanmaya başladı. Yaşanan durgunluk araç fiyatlarına da yansırken, ikinci el otomobil satışlarında fiyatlar düşüşe geçti. Oto galericiler, durağan seyrin devam etmesi ile fiyatlarda daha fazla düşüş olacağını öngörüyor. İşte detaylar…

İkinci el otomobil piyasasında son yılların en büyük durgunluklarından biri yaşanıyor. Söz konusu durgunluk, ikinci el otomobil fiyatlarına ise olumlu şekilde yansıyor. Ticaret Bakanlığı’nın 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi piyasaya olumlu şekilde yansımaya başladı. Galericiler ikinci el otomobil pazarında gerçek alıcıların kaldığını ve bu sürecin devam etmesi durumunda ikinci el araçlarda %5 veya %10 arasında bir indirim olabileceğini belirtti.

Geçen aylarla kıyaslandığında piyasayı %90 oranda al-satan yapan kişilerin yönettiğini ifade eden galericiler, şu an için yeni düzenleme sonrasında piyasada al-sat yapan kişilerin kalmadığını dile getirdi. İşte detaylar…

İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASI DURGUN

Hürriyet’in haberine göre ikinci el araba piyasasında yaşanan durgunluk, sektör temsilcileri tarafından al-sat yapan vatandaşın piyasadan çekilmesine bağlanıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan galerici Yılmaz Kebapçı “İkinci el piyasası şu anda durgun seviyede. Geçen aylara göre daha da durağan ilerliyoruz. Geçen aylarda çok fazla al-satan yapan vardı. Araç satışlarının yüzde 90’ını ayakta al-sat yapanlar oluşturuyordu. Şu anda düzenlemelerin ardından sadece gerçek biniciler kaldı. Ayda 11, 12 tane araç satıyordum, şimdi ise 1 veya 2 tane aracı anca satıyorum” sözlerini dile getirdi.

Konuya ilişkin açıklamalarının devamında galerici Yılmaz Kebapçı, düşüşte olan kredilerin biraz daha düşmesi halinde piyasanın canlanabileceğini ve her yıl bu mevsimlerde araç piyasasının durgun olduğunu ifade etti. Kebapçı yaptığı açıklamada, genel olarak insanların Eylül ayının gelmesiyle birlikte çocuklarının okul telaşına düştüğünü, bu durumun her sene yaşandığını ve 9’uncu veya 10’uncu aydan sonra hareketliliklerin başlayacağını söyledi.

“DÜZENLEMELER BİZİM İÇİN DAHA İYİ OLDU”

Bir diğer yandan habere göre galerici Yakup Macit de durağan sürecin devam etmesi halinde otomobillerde indirim beklentisi olacağını belirtti. Macit “İkinci el piyasasında şu anda bir hareketlilik yok. Yaklaşık 4 aydan beri piyasa durgun. Dengesiz piyasa halen devam ediyor… Bizim için daha iyi oldu bu düzenlemeler. Piyasayı yüksek fiyata sokanlar vardı, düzenleme sayesinde bunlar şu anda durdu” dedi.

Gündem Haberleri