E-Devlet Üzerinden Kredi Kartı Aidatı Geri Alma İadesi Hakkında CİMER Uyardı: E Devlet 2020 Yıllık Kart Ücretleri İadesi Başvurusu Dolandırıcılığı Mağduru Olmayın!

Türkiye'de kredi kartı kullanıcı sayısı her geçen gün artmaya devam ederken bankalar tarafından tahsil edilen kredi kartı aidat ücretleri de tartışma konusu oluyor.

Türkiye'de kredi kartı kullanıcı sayısı her geçen gün artmaya devam ederken bankalar tarafından tahsil edilen kredi kartı aidat ücretleri de tartışma konusu oluyor. Bankaların verilen çok sayıda emsal karar olmasına rağmen halen yıllık kart ücreti tahsil etmesi vatandaşı mağdur ederken konu dolandırıcılar tarafından da suistimal ediliyor. Özellikle de hazırlanan sahte e devlet linkleri ile vatandaşın tek tıkla banka hesabı boşaltılıyor, kredi kartı limitleri kullanılıyor, birde adına kredi çekilerek üstüne borçlandırılıyor. Konu hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER 'de vatandaşları uyardı. Detaylar haberimizde...

İnsanların sosyal medya hesapları üzerinden geçirdikleri zaman her geçen gün artarken yaşanan bu artış dolandırıcıların da iştahını kabarttı.



SAHTE HESAPLAR ÜZERİNDEN E DEVLET BAŞVURU LİNKİ YAYIMLANIYOR, KREDİ KARTI AİDAT İADESİ VAADİ İLE VATANDAŞIN BANKA HESAPLARI BOŞALTILIYOR!





Dolandırıcılar vatandaşın çok güvenmesi nedeni ile yapmış oldukları sahte ilanlarda e devlet logosu ve ismini kullanıyorlar. Açılan sahte hesaplar üzerinden sahte e devlet logosu ve linki kullanılan ilanlar "Kullandığınız kredi kartlarının aidat iade işlemleri başlamıştır. Aidat iadenizi hemen kartınıza aktarmak ve iade tutarınızı öğrenmek için üstteki linki kullanın" gibi dikkat çekici ifadelere yer veriliyor.



Vatandaşın linki tıklaması halinde ne yazık ki sahte siteye yönlendiriliyor ve buradan girdiği tüm kişisel bilgiler sistem tarafından kopyalanıyor. Bu sayede vatandaş tüm bankacılık bilgilerini farkında bile olmadan dolandırıcılara veriyor. Dolandırıcılar vatandaşın bankada bulunan tüm parasını son kuruşuna kadar alırken adına bir de internetten kredi başvurusunda bulunuyor.



Yine vatandaşın adına tanımlı bulunan hazır kredi limiti bulunuyorsa bunları da kullanıyor ve vatandaş hem elindeki parasında oluyor hem de bir de üstüne borçlanıyor.



KREDİ KARTI AİDAT İADESİ 2020 E-DEVLET HAKKINDA CİMER UYARDI: YILLIK KART ÜCRETİ İADE DOLANDIRICILIĞI MAĞDURU OLABİLİRSİNİZ!



CİMER tarafından "Kamuoyuna Duyuru" başlığı ile yapılan açıklama ile "Son günlerde CİMER adı ve logosu kullanılarak hazırlanan sahte siteler aracılığıyla 'son 13 yıla dönük kart aidatı iade başvurusu' görünümü altında kredi kartı bilgileri talep edilerek dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı gözlenmiştir.



Kurumlarımızın isimleri ve logoları kullanılarak hazırlanan sahtecilik girişimleriyle ilgili vatandaşlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Söz konusu sitelere erişimin engellenmesi, sorumluların adalet önünde hesap vermesiyle ilgili gerekli işlemler gerçekleştirilmiştir.





Kurumlarımızın isimleri ve logoları kullanılarak hazırlanan sahtecilik girişimleriyle ilgili vatandaşlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için aldatıcı yöntemlerle kredi kartı veya kişisel bilgileri isteyen site ve uygulamalara kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir" ifadeleri ile e devlet üzerinden böyle bir işlem olmadığı yönünde uyarıda bulunuldu.



E devlete girerken asla sosyal medya üzerinden verilen linklerin kullanılmaması büyük önem taşırken yine sitenin uzantısının gov.tr ile bitip bitmediğinin de kontrol edilmesi gerekiyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri