E-Devlet Üzerinden Yeni Hizmet! Öğrencilere Burs Ve Krediler İçin Büyük İmkan!

Türkiye'de devlet hizmetlerinin e-devlet sistemine taşınmasına devam ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç bir açıklama yaparak yeni e-devlet hizmetini kamuoyuna duyurdu.

Türkiye'de devlet hizmetlerinin e-devlet sistemine taşınmasına devam ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç bir açıklama yaparak yeni e-devlet hizmetini kamuoyuna duyurdu.

Türkiye'de vatandaşlara verilen devlet hizmetlerinin dijital ortama taşınmasına devam ediliyor. E-Devlet sistemi üzerinden vatandaşlar çok sayıda işlemlerini herhangi bir devlet kurumuna gitmeye mecbur olmadan gerçekleştirebiliyorlar. Her geçen gün ise bu hizmetlere bir yenisi daha ekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç bir açıklama yaparak yeni e-devlet hizmetini kamuoyuna duyurdu.



E-DEVLET HİZMETLERİ ARTIYOR!



2008 yılında 9 kamu kurumu ve 22 hizmet ile faaliyetine başlayan E-Devlet sistemi aradan geçen sürede büyük bir gelişim gösterdi. Şu anda 238 kamu kurumu, 112 özel kuruluş, 372 belediye ile toplam 722 kurum tarafından e-devlet kapısında vatandaşlar toplam 5.456 hizmeti alabiliyorlar. Bu hizmetlere ise her geçen gün yeni hizmetler ekleniyor.



ÖĞRENCİLERE BÜYÜK İMKAN!



Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç bir açıklama yaparak, “E-devlet üzerinden yeni bir hizmeti daha vermeye başladık. Bu yeni hizmetle üniversite öğrencilerimizin hyatları kolaylaşacak. Daha önce dilekçe ile başvuru yapmak zorunda olan öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Kredi/Burs Ödeme Başvurusunun Alınması hizmetini e-devlet üzeirnden alabilecekler.” dedi.



Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan burs veya kredi alırken kendi istekleriyle veya bir başka nedenle ödemeleri sonlanan öğrencilerin uygun olmaları durumunda yeniden ödemeleri e-devlet üzerinden açabileceklerini belirten Ali Taha Koç, “E-Devlet üzerinden sunulan bu hizmet ile artık öğrenciler dilekçevermek zorunda kalmayacaklar. İşlemlerini elektronik ortamda kolay bir şekilde yapıp burs ve kredi ödemelerini yeniden başlatabilecekler.” ifadelerini kullandı.



HANGİ NEDENLERLE BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ YENİDEN BAŞLATILABİLECEK?



Öğrencilerin hangi durumlarda burs ve kredi ödemelerini yeniden başlatabileceklerini de açıklayan Ali Taha Koç, “Ödemeler 5 nedenle yeniden başlatılabilecek. Öğrencimiz kendi isteği ile burs veya kredi almaktan vazgeçmişse bunu yeniden açtırabilecek. İkinci olarak yine öğrencimiz kayıt dondurma nedeniyle burs ve kredi ödemesini sonlandırmışsa eğitimine devam etmeye başladığı andan itibaren e-devletten başvuru yaparak ödemelerini başlatabilecek. Üçüncüsü kayıt yenilemediği için burs ve kredisi kesilen öğrenciler yine başvuru yaparak ödemelerini başlatabilecekler. Dördüncü neden ise hazırlık uzatmadan dolayı burs ve kredisi kesinlen öğrencileri kapsıyor. Son neden de hareketsiz hesap nedeniyle burs ve kredi ödemesi kesilen öğrencilerin ödemelerinin yeniden başlaması şeklinde olacak.” dedi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri