E-Devlet'te Yeni Dönem: Kimlik Numarasını Kısıtlama Özelliği Geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-devlet sistemine kimlik numarası kısıtlama özelliği getirildiğini duyurdu. Yeni özellik ile vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçilecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile e-Devlet sistemine vatandaşların güvenliğini koruyan yeni bir özellik getirdi.

Açıklamaya göre, yeni yıldan itibaren vatandaşlar adlarına istenmeyen bir işlem yapılmasını engellemek için e-Devletüzerinden kimlik numarası ile işlem yapılmasını kısıtlayabilecek.

İstenmeyen İşlemlerin Önüne Geçecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden yapılan açıklama doğrultusunda, vatandaşlar artık bilgileri dışında bir şirkete ya da ticar işletmelere ortak veya yetkili olarak eklenmeyi engelleyebilecek.

e-Devlet sistemine getirilen yeni özellikle adına sahte kimlik oluşturulan ya da kimliği çalınan vatandaşların mağdur edilmesinin önüne geçilecek.

E-devlet yetkili olunmasına yönelik kısıtlama işlemi için TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin konuya ilişkin Twitter paylaşımında, '' Çalıntı ya da sahte kimlik kullanılarak, bir şirkete ortak / yetkili olarak eklenmişim'' sözleri tarihe karışıyor. Adınıza işlem yapılmaması için E-Devlet'ten kimlik numaranız ile işlem yapılmasını kısıtlayabilir, dilediğiniz zaman ise kaldırabilirsiniz'' ifadelerine yer verildi.

İşlem kısıtı için E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra arama sekmesine '' Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri '' yazarak ulaşabilirsiniz.

E-devlet sistemine getirilen yeni özellikle birlikte vatandaşlar artık kimlikleri çalındığında ya da adlarına sahte kimlik oluşturulduğunda mağdur olmayacak. Vatandaşlar, diledikleri zaman e-devlet işlem kısıtlama sistemini devreye sokabilir ya da kaldırabilirler.

Gündem Haberleri