E-Nabız Test Sonucu Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

E nabız test sonucuna nereden ve nasıl bakılır, test sonucu sorgulama ekranı nasıl açılır, e nabız uygulamasına nasıl kaydolunur gibi konular yazı içerisinde yer almaktadır. Siz de bu uygulamaya kaydolarak online ortamdan test sonuçlarınızı kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

E nabız test sonuçlarını öğrenme bireylerin kendi T.C kimlik numaraları ile yapılabilmektedir. E nabız test sonucu sorgulama sırasında şifre de istenmektedir. E nabız uygulamasına giriş yapan kişiler ilk olarak akıllı asistan kısmına giriş yapmalıdır. Ardından da tahlillerim kısmına tıklayarak geçmiş tahlilleri inceleyebilmektedir.

E nabız sistemi sayesinde tahlil detayları da görülebilmektedir. Karşılaştır seçeneğinde tahlil sonuçları normal değerler ile karşılaştırılmakta ve sizlere genel bir bilgi verilmektedir. Bu alanda ayrıca grafik ile anlatım da söz konusudur.

E nabız üzerinden ayrıca aşı takvimine de ulaşılabilmektedir. Takvim yaptıranlar geçmiş dönem aşılarını inceleyebilmekte ve gelecek döneme ait aldıkları randevuları görüntüleyebilmektedir.

E-Nabız Test Sonucu Sorgulama Ekranı

E nabız test sonucuna bakma ekranı sağlık kuruluşlarından alınan hasta verilerini içermektedir. Sağlık profesyonelleri online olarak ekrana ulaşabilmektedir. Ekran üzerinde hastaların muayene sonuçlarından tetkik ve tedavilere ulaşılabilmektedir. Özet ile ekran tıbbi bir özgeçmiş ortaya çıkarmaktadır.

E-Nabız Uygulamasına Kayıt

E nabız uygulaması için kayıt oluşturma aşağıdaki şekilde yapılabilmektedir. E nabız test sonucu sorgulama kayıt aşamasından sonradır:

  •          E devlet üzerinden e nabıza tıklanmalıdır.
  •          Ardından e imza ya da farklı bir güvenlik protokolü girilerek sisteme giriş yapılmalıdır.
  •          E devlet şifresi olmayan kişiler Sağlık Bakanlığı’na kayıtlı aile hekimine cep telefon numarasını kaydettirmelidir. Telefona gelen kısa mesaj e nabız uygulamasını açmak için kısa yoldur.

E-Nabız Uygulamasının Yararları

E nabız uygulamasının faydaları arasında hastaların tahlil sonuçlarının görüntülenmesi yer almaktadır. E nabız test sonucu sorgulama işlemi yine aynı ekrandan yapılabilmektedir. Bireylerin kanlarında yer alan hepatit marker sonuçları e nabız uygulamasından görüntülenebilmektedir. Bireylerin aşı durumu, hastane ziyaretleri, aile hekimi randevuları gibi daha pek çok detay aynı çatı altında online olarak görüntülenebilmektedir. Bu durum işlemlerin pratik bir şekilde yapılmasını sağlayacaktır.

Gündem Haberleri