E-Ticarete Yönelik Teknik Düzenlemeler Kanunu Yürürlüğe Girdi

Denetim altına alınacak e- ticaret platformları ve bu platformlarda ürün satan mağazalara yönelik denetim yapılmasını kolaylaştıracak kanun yürürlüğe girdi.

Denetim altına alınacak e- ticaret platformları ve bu platformlarda ürün satan mağazalara yönelik denetim yapılmasını kolaylaştıracak kanun yürürlüğe girdi. Online ticaret platformları kullanılarak vatandaşı mağdur eden veya zarar veren e- ticaret platformlarına 50 bin ile 500 bin lira arasında değişen miktarlarda idari para cezası ve çeşitli yaptırımlar uygulanacak. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı ve PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, cezalar ve çeşitli yaptırımlar içeren kanuna yönelik açıklamalarda bulundu.

E-Ticaret Hacmi 200 Milyar Liranın Üzerine Çıktı

E- ticaret platformlarını ve satıcılarını yakından ilgilendiren düzenleme ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çevikoğlu, e- ticaret hacminin özellikle pandemi döneminde 200 milyar liranın üstüne çıktığına dikkat çekti. Çevikoğlu, ticaret hacmi genişleyen platformların artık daha sıkı denetime tutulacağını ve vatandaşların mağdur edilmesi durumunda platformlara 50 bin ile 500 bin lira arasında değişen miktarlarda idari para cezası ve çeşitli yaptırımlar uygulanacağını açıklamasında hatırlattı. Bu şekilde sıkı denetimler sayesinde e-ticaret ortamının daha güvenli hale geleceğini ifade etti.

200 milyar seviyesini başarılı bir yol olarak değerlendiren Çevikoğlu, daha güvenli bir ortam haline getirilen e- ticaret platformlarının Türkiye’de daha uzun bir yolu olacağını belirtirken, denetimlerin sıklaştırılması ile e- ticaret platformlarının büyümesinin de teşvik edildiğini ifade etti.

Fahiş Fiyat Uygulayıcıları İle Yollarımızı Ayırdık

Kanunun yeni yürürlüğe girmesine rağmen denetimlerin uzun süredir devam ettiğin belirten Çevikoğlu, pandemi döneminde kısıtlama şartlarını kullanarak vatandaşları mağdur etme yolunda ilerleyen 40’tan fazla e- ticaret platformu ve satıcısı hakkında inceleme başlattıklarını söyledi. İnceleme sonucunda fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen satıcılar ile yollarını ayırdıklarını söyleyen Çevikoğlu, açıklamasında “Vatandaşın mağdur olmaması için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerine de yer verdi.

Gündem Haberleri