Eczaneler Cumartesi Günü Açık Mı, Çalışma Saatleri Ne?

Türkiye'de tam kapanma sokağa çıkma yasakları uygulanmaya devam ediliyor. Bu nedenle de çok sayıda işletme kapalı durumda. Peki eczaneler cumartesi günü çalışıyor mu? Bugün eczaneler açık mı? Eczaneler bugün saat kaçta açılıp, kaçta kapanıyorlar?

Türkiye'de tam kapanma sokağa çıkma yasakları sürüyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan uygulama gereği çok sayıda işletmenin faaliyetine 17 Mayıs'a kadar ara verildi. Peki eczaneler bugün açık mı? Eczaneler cumartesi günleri çalışıyor mu? Eczanelerin cumartesi günleri açılış ve kapanış saatleri neler?

ECZANELER BUGÜN AÇIK MI?

Eczanelerin çalışma saatleri ve günleri mera edilirken tam kapanma sokağa çıkma yasakları sürelerinde ne şekilde bir düzenlemeye gidildiği öğrenilmek isteniyor. Özellikle koronavirüs sürecinde sağlık sektöründeki tüm birimler yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Koronavirüs tedbirlerine uymak şartıyla bu birimlere herhangi bir kısıtlama da getirilmedi. Bundan dolayı da eczaneler normal günlerde olduğu gibi çalışmalarına devam ediyorlar. Eczaneler cumartesi günleri açık olabilecekler. Bu konuda eczanelere herhangi bir kısıtlama uygulanmıyor.

ECZANELER CUMARTESİ GÜNLERİ HANGİ SAATLER ARASINDA AÇIK?

Eczanelerin hangi saatler arasında açık olduğu da merak ediliyor. Hafta içi günlerde sabah 09:00'da açılan eczaneler akşam saat 19:00'a kadar açık olabiliyorlar. Kapalı oldukları sürelerde ise nöbetçi eczaneler devreye giriyor. Cumartesi günleri de hafta içi mesai saatleri uygulanıyor. İlden ile değişmek kaydıyla eczanelerin kapanış saatleri 17:00'a çekilmiş olabilir. Bu yalnızca bazı illerde uygulanıyor. Eczanelerden ilaç satın almak isteyen vatandaşlar çalışma saatleri içerisinde bunu gerçekleştirebilirler.

PAZAR GÜNÜ ECZANELER AÇIK MI?

Türkiye genelinde eczaneler pazar günlerinde normal çalışma sisteminde çalışmamaktadırlar. Burada devreye nöbetçi eczaneler girmektedir. Nöbetçi eczaneler 24 saat esasıyla Pazar günleri vatandaşlara hizmet vermektedirler. Nöbetçi eczaneleri öğrenmek isteyen vatandaşlar bunu internetten çeşitli yollarla öğrenebilmektedirler. Ayrıca tüm eczaneler işletmelerine kapalı olsalar dahi nöbetçi eczanelere dair bilgilendirme notu asmaktadır. Bu şekildede en yakın eczaneden nbetçi eczaneler öğrenilebilir.

Gündem Haberleri