Efes 2022 tatbikatı nedir, nerede yapılıyor, ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşen Efes 2022 tatbikatı nedir, nerede yapılıyor merak konusu oldu. Efes-2022 katılan ülkeler.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Efes - 2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı başladı. Birçok ülkeden de katılım alan Efes - 2022 tatbikatı nerede, ne zaman yapılıyor merak ediliyor.

Yerli savunma sanayi sistemlerinin sergileneceği Efes 2022 tatbikatı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en kapsamlı tatbikatlarından biri olarak kayıtlara geçti.

Efes Tatbikatı nedir?

Efes 2022 Tatbikatı, SİHA'lar, savaş gemileri, helikopterler, mühimmatlar, elektronik harp sistemleri dahil olmak üzere birçok sistemi üreten, geliştiren ve kullanıma sunan Türk savunma sanayiinin dünyaya açılmasını sağlıyor.

Libya Deniz Kuvvetlerine ait hücum botu, İtalyan firkateyni ve birçok unsurun görev alacağı tatbikatta, ABD silahlı kuvvetlerine bağlı Ch-53 helikopterleri, obüsler, zırhlı araçlarla birlikte bir çıkarma gemisi de görev alacak.

Efes 2022 Tatbikatı nerede yapılıyor?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük tatbikatlarından biri olan Efes-2022'de yerli ve milli imkanlarla üretilen Türk savunma sanayi sistemleri dünyaya sergileniyor. Tatbikat alanında, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda oluşturulan sergi bölümünde 42 addet firmanın standı bulunuyor. Stantta, Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi sistemleri sergileniyor.

6 Haziran günü 48 savunma sanayi firmasının katılımıyla İzmir'de bulunan Doğanbey Tatbikat Bölgesi'nde Savunma Sanayi Sergisi açıldı. Efes 2022 tatbikatı İzmir'in Seferihisar ilçesinde gerçekleştiriliyor.

Efes Tatbikatına hangi ülkeler katıldı, ne zaman bitecek?

Efes 2022 tatbikatına 86 ülkeden askeri ateşe ve gözlemci davet edildi. 1100'ü katılımcı ülkelerden olmak üzere 10 binden fazla personelin katıldığı tatbikata ABD, Almanya, Azerbaycan, Çekya, Irak, İngiltere, İtalya, Güney Kore, Macaristan ve Malezya ülkeleri başta olmak üzere birçok ülke katılıyor. Efed-2022 Birleşik Müşterek Atışlı Arazi Tatbikatı 20 Mayıs - 9 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Gündem Haberleri