Ege Bölgesinde Gezilecek Görülecek Yerler

Dünya’nın en popüler turizm bölgesi hiç kuşkusuz Ege bölgesidir. Yaz mevsiminde turizmin kalbi Ege'de atar. Bu haberimizde sizlere Ege Bölgesinde Gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri anlatacağız.

Dünya’nın en popüler turizm bölgesi hiç kuşkusuz Ege bölgesidir. Yaz mevsiminde turizmin kalbi Ege'de atar. Bu haberimizde sizlere Ege Bölgesinde Gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri anlatacağız.

Ege bölgesine gezi düzenlediyseniz ziyaret etmeniz gereken uğrak noktalar şunlar olmalıdır:



1- Çamlıbel Köyü: Balıkesir Güre’nin bir köyüdür. Butik otelleri ile meşhur olan bölge Kaz dağın eteklerinde yer alır. Otellerin içi bir doğa harikası olarak tasarlanmıştır. Her sene Ağustos ayında festivaller yapılır. Festivaller 3 gün sürer. Bu köyde her şey otantiktir. Fotoğraf çekimi için çok ideal bir köydür.



2- Hasanboğuldu Şelalesi: Hüzünlü bir aşk hikâyesine ev sahipliği yapmış olan şelaleye vaktiyle boğulan bir aşığın adı verilmiştir. Kaz dağlarında uğrayacağınız en önemli noktalardan birisidir. Müthiş bir doğa harikasına sahiptir. Safari turları düzenleyebilirsiniz. Bölgede Tahtakuş müzesi yer alır. Şelaleye ulaşmak için Altınoluk’tan Edremit’e giderken Zeytinli bölgesinde yer alır.





3- Fıstık Çamı İçin Kozak: Ayvalık-Bergama bölgesinde yer alır. Bölgede fıstık çamı üretilir. Tarifi oldukça zor olan bir bölgedir. Kozak bölgesinden baktığınızda her yer fıstık çamıyla doludur. Yukarıbey, Aşağıbey, Kaplan, Demircidere, Göbeller isimli köylerin toplamı ile Kozak bölgesi oluşur. Köyde yaklaşık 5 milyon ağaç bulunur. Yılda 800 tondan fazla fıstık üretilir.



4- Yavaşlık abidesi: İzmir il merkezine 45 km uzakta Sığıcak bölgesinde yer alır. Her Pazar kale içinde Sığıcak pazarı kurulur. Bu pazarda organik ürünler bulabilirsiniz. Ev yapımı börekler, reçeller, el işleri, organik sebze ve meyveler yöre halkı tarafından satılır.



5- Görülesi Taşköy’üm: Eski Foça yolu üzerinde Ilıpınar Köyünde yer alır. Köy bir mühendislik harikasıdır. Köyü ODTÜ’lü 3 arkadaş oluşturmuştur. Köyde zeytin yetiştirilir. Köyde doğal yöntemlerle zeytinler sıkılır işlenir ve paketlenir. Zeytinlerden zeytinyağı, sabun ve ahşap ürünler yapılır.





6- Osmanlı Esintileriyle Birgi Köyü: İzmir’in Ödemiş ilçesinde yer alır. Birgi kasabası Osmanlı tarihinin derin izlerini taşır. Ödemiş merkeze 10 km uzakta yer alır. Aydınoğulları Beyliğinden Mehmet Bey tarafından yapılan Ulucami bölgenin en popüler yapıtlarından birisidir.



7- Bir Dokuma Cenneti Yeşilyurt: Egenin incisi Muğla İl sınırları içinde yer alan Yeşilyurt köyünde okuma yazma oranı % 100 dür. Yöre halkı türün ekerek geçimini saplar. İlerleyen zamanlarda bölge halkı tütün işini bırakarak dokumacılığa merak sarar. Bugün dünyanın önemli markaları Vakko, Beymen gibi markalar bu bölgeden dokuma hizmeti alır.



8- Kıyametin Uğramayacağı Bir Köy Şirince: Şirince köyü maya takvimine göre 21 Aralık 2012 yılında kıyametin kopacağı inanılan bölgedir. Bu tarihte yerli ve yabancı birçok turist bölgeye akın etmiştir. 21 Aralık 2012’de Maya Takvimi’ne göre kıyametin kopacağına inanan yerli ve yabancı birçok turist İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyü’ne akın etmişti. Marduk gezegeninin 21 Aralık’ta dünyaya çarparak kıyametin geleceğine yeryüzünde sadece Şirince ile Fransa’nın güneyindeki Bugarach köyünün etkilenmeyeceği söylenmiştir Bölgenin kırmızı eti oldukça meşhurdur. Bölge şirin ve güzel bir köydür. Doğa ile baş başa kalmak ve kafa dinlemek isteyenler için ideal bir yerdir.





Emlak365.com Özel İçerik


Gündem Haberleri