Ehliyet affı çıkacak mı, kimleri kapsayacak? Ehliyet affı Meclise gelir mi?

Kural ihlalleri nedeniyle ehliyetlerine el konulan binlerce kişi, ehliyet affının çıkmasını talep ediyor. Peki, ehliyet affı çıkacak mı? İşte sosyal medyada yankı uyandıran paylaşımlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci affının çıkarılacağını açıklamasının ardından yüzbinlerce kişi de, ehliyet affı beklemeye başladı. Başka bir vatandaşın hayatını tehlikeye atmadan trafik kuralı ihlali yapan kişiler, ehliyet affının çıkmasını bekleyerek sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Ehliyet affı çıkacak mı?

Ehliyetlerine el koyulan ve bu nedenle mesleklerini yapmakta, bir yerden bir yere gitmekte zorlanan kişiler ehliyet affı konusunu yeniden gündeme getirdi. Sosyal medyada bir araya gelen binlerce kişi #EhliyetAffı etkileti ile paylaşım yaparak, hükümete seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Ehliyetine kavuşma hayali kuran kişilerin geçmişte hafif trafik kazası, alkollü araç kullanma, trafik kurallarına uymama ve ceza puanı gibi nedenlerle ehliyetlerine el konulmuştu. Geçimini şoförlük yaparak sağlayan kişiler ise ehliyetlerine el konulması nedeniyle mesleklerini yapamıyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci affının çıkarılacağını açıklamasının hemen ardından, ehliyet affı konusu bir kez daha gündeme geldi.

Ehliyet affı konusu ara ara Meclis gündemine getirilse de konuya ilişkin somut bir adım atılmadı. Son olarak İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel, konuyu Meclis'e taşıyarak, af bekleyen birçok kişinin mesleğinin şoförlük olduğunu, ehliyetleri olmadığı için işlerini yapamadığını belirterek bu kişilerin '' Hatalarımızın farkındayız, bedelini ağır ödedik, işimizi kaybettik '' ifadeleriyle pişmanlıklarını dile getirdiğini belirtti.

Ehliyet Affı binlerce kişiyi aynı çatıda topladı

Trafik ihlali nedeniyle ehliyetlerine el konulan binlerce kişi Twitter'da #EhliyetAffı etiketi altında paylaşım yapıyor. Seslerini duyurmak için yoğun çaba sarf eden vatandaşlar, konunun Meclis'e getirilmesi ve artık somut bir adım atılmasını talep ediyor.

Gündem Haberleri