Ehliyet Sorgulama İşlemlerinde e-Devlet Üzerinden Yeni Dönem Başlıyor

Ehliyetler için yeni dönem başladı. Motorlu taşıt sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama işlemleri artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan resmi açıklama geldi.

Motorlu taşıt sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama işlemleri artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Konuya ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Milli Eğitim Bakanlığı motorlu taşıt sürücü kurslarına katılıp kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan adaylar için zamandan tasarruf ettirecek yeni bir uygulamaya geçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasında her yıl yaklaşık 3 milyon kişinin motorlu taşıt sürücü kurslarından sertifika aldığı anımsatıldı. Sertifikaları, özel motorlu taşıt sürücü kursları düzenliyor. Düzenlenen bu sertifikalar, il/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından teyit edilip imzalanıyor. Kontroller sağlandıktan sonra kursiyerlere dağıtılıyor. Sertifikalarını alan sürücü adayları, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri üzerinden sertifikalarını verip ehliyetlerini alıyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada: "Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV AŞ tarafından ortaklaşa yürütülen 'Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama Hizmeti ve Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Doğrulama Hizmetinin e-Devlet Kapısı Entegrasyonu' projesiyle işlemler artık çok daha kolay olacak. Bugün başlayan proje sayesinde kağıt tasarrufu sağlanacak, imza için zaman kaybı yaşanmasının ve en önemlisi sahte sertifikalandırmanın önüne geçilmiş olacak." ifadelerine yer verildi.

İlk kez uygulanacak olan e-Devlet üzerinden Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama Hizmeti ve Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Doğrulama hizmeti sayesinde hem zamandan hem de kağıttan tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri