Eid Mubarak Ne Demek, Türkçesi Nedir, Hangi Dil?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan tarafından paylaşılan Ramazan Bayramı mesajı sonrası pek çok kişi eid mubarak ne demek sorusuna yanıt aramaya başladı. Eid Mubarek Ramadan ne demek, Türkçesi nedir, eid hangi bayram, hangi dil?

Bu sene tam kapanma kararı nedeni ile pek çok kişi bayramlaşmak için sosyal medya hesaplarını kullanırken kullanılan Eid Mubarak kelimesi de merak konusu oldu.

Özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan tarafından paylaşılan bayram mesajı sonrasında konu hakkında araştırmalar artarken pek çok kişi bu kelimenin ne anlama geldiğini araştırmaya başladı.

EİD MUBARAK NE DEMEK, HANGİ BAYRAM, HANGİ DİL, ARAPÇA MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden bayram mesajı yayımlarken sonuna Eid Mubarak etiketini ekledi. Aynı şekilde eşi Emine Erdoğan tarafından yapılan paylaşımda da "Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılarla tüm İslam âlemi olarak kalbimiz yaralı. Mübarek #RamazanBayramı’nın, insanlığın tüm dertlerinden arınıp, felaha çıkacağı bir kapı olmasını diliyorum. Bayramımız kutlu olsun. #EidMubarak" etiketi eklendi.

Yapılan bu paylaşımların ardından Eid Mubarak kelimesinin anlamı da merak edilmeye başlandı. Eid Mubarak Arapça kökenli bir terim olup Kutsanmış Bayram anlamına gelmektedir. Araplar tarafından dini bayram kutlamaları için kullanılmakta olup bu nedenle hem Ramazan hem de Kurban Bayramı kutlama mesajlarında yer almaktadır.

Müslümanlar bu terimi uluslararası festivallerde selamlama sözcüğü olarak ta kullanmaktadır. Burada amaç hangi ırk ve ülkeden olursa olsun tüm Müslümanların ortak bir terim üzerinden ortak olan dini bayramlarını aynı kelime ile kutlayarak büyük bir bütünlük oluşturmasıdır.

Gündem Haberleri